FELIS ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ από τη Bonum Terrae σε επιλεγμένα Ινστιτούτα Αισθητικής
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ - Λένα Τσικούρη Αισθητικός Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ - Λένα Τσικούρη Αισθητικός Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
ΓΗΡΑΝΣΗ του δέρματος - Αιτία και Αντιμετώπιση - ANTIAGING PROJECT από την ΟΣΕΔΑΕ και τη Natural Cosmetics Sempreviva Chem
ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ 2018
Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: ΕΝΩΣΗ ΠΣΑΑΕ - ΕΕΠΑΕ
VIDEO: Η αποτρίχωση είναι ομορφιά - ΟΣΕΔΑΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Χρήση της τεχνολογίας Έντονου Παλμικού Φωτός (IPL) και Laser για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας - ΙΣΑΑΚ ΣΑΚΗΣ BSc Biomechanical Engineer, MSc Biomedical Engineer, Ben Gurion University of the Negev, Israel
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Λιπαρό δέρμα - περιποίηση στο ινστιτούτο αισθητικής και περιποίηση στο σπίτι - Καμτσιούρη Πετρούλα Αισθητικός ΤΕΙ Αθήνας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νύχια επιπλοκές - Νίνα Ποτουρίδη Ποδίατρος
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αντιοξειδωτικές θεραπείες για καπνιστές - Barbara Νάνου Αισθητικός Κοσμετολόγος, Msc Χαροκόπειου ΠΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Κόκκινα, ερεθισμένα δέρματα - Barbara Νάνου Αισθητικός ΤΕΙ Αθήνας, Msc Χαροκόπειου ΠΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αποτρίχωση - ΖΑΠΠΕΙΟ ΔΥΟ FORUM 2017 - Μαρία Κυριάκη - Αισθητικός Κοσμετολόγος ΤΕΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ακμής με τα νέας γενιάς προϊόντα - Καμτσιούρη Πετρούλα Αισθητικός Κοσμητολόγος ΑΤΕΙ Αθήνας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΝΩΣΗ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΔΙΑΛΥΝΑ ΜΑΡΙΑ
«
  • 1
  • 2
  • 3
»

Νέες «καμπάνες» σε ινστιτούτα αδυνατίσματος

Νέα πρόστιμα συνολικού ύψους 152.500 ευρώ για παραβάσεις αγορανομικών διατάξεων επέβαλε σε ινστιτούτα αδυνατίσματος και γυμναστήρια το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιώργο Βλάχο, κατόπιν ελέγχων που πραγματοποίησε η νεοσύστατη Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς, διαπιστώθηκε σειρά παραβάσεων του Αγορανομικού Κώδικα για μη αναγραφή παρεχομένων υπηρεσιών στον τιμοκατάλογο μονάδων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν πρόστιμα στους ομίλους Πρίνου, Silouette (Σιλουέτ), Ευεξία και Bodyline (Μπόντι λάιν) συνολικού ύψους 152.500 ευρώ. Να σημειωθεί ότι δύο από αυτές είναι... υπότροπες. Επίσης, οι σχετικοί φάκελοι διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για περαιτέρω έλεγχο για ύπαρξη τυχόν άλλων παραβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν επιβληθεί, με εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή, ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, σε βάρος μονάδων αισθητικής, χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 223.500 ευρώ για παράβαση των διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης του 2007, που ρυθμίζει τις σχέσεις των καταναλωτών με τα γυμναστήρια και τα κέντρα αδυνατίσματος. 

Ειδικότερα είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε 12 υποκαταστήματα των ομίλων Πρίνου, Bodyline (Μπόντι Λάιν), Laser Line Clinics (Λέιζερ Λάιν Κλίνικς) και Athens Med Spa (Αθενς Μεντ Σπα).

Εκτός από τα πρόστιμα έγιναν επίσης συστάσεις για πλήρη σεβασμό της νομιμότητας. Μετά περίπου έναν μήνα, στο τέλος δηλαδή του καλοκαιριού, οι έλεγχοι θα επαναληφθούν κι αν τυχόν διαπιστωθούν παραβάσεις, ίδιας μορφής ή νέες, η ΥΠΕΑ και η Γ.Γ.Κ. όχι μόνο θα επιβάλουν εξαντλητικά πρόστιμα, αλλά θα κινήσουν και τη διαδικασία κλεισίματος των καταστημάτων.

«Σεβασμός»

«Μιλάμε ξεκάθαρα. Δεν στοχοποιούμε κανέναν, όμως, απαιτούμε σεβασμό στον καταναλωτή, καθώς και πλήρη συμμόρφωση στους κανόνες του υγιούς εμπορίου και της αγοράς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος.

Επεσήμανε δε ότι οι πολίτες που έχουν παρόμοια περιστατικά μπορούν να απευθύνονται εγγράφως στο υπουργείο. Αλλά και μια γενικόλογη καταγγελία μπορεί να γίνει στο 1520, και μάλιστα ανώνυμα.

«Η Γ.Γ.Κ. παρεμβαίνει κι όποιες είναι επώνυμες καταγγελίες προσπαθούμε να τις διαλευκάνουμε, μέχρι τη δικαίωση του καταναλωτή. Αλλά πρέπει οι καταγγελίες να είναι συγκεκριμένες, να είναι επώνυμες για να ξέρουμε ακριβώς προς ποια κατεύθυνση να κινηθούμε», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

πηγή: ΕΘΝΟΣONLINE

Last modified onΠέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2015 16:41
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com