ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΒΕΕ: Συναντήσεις της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ με ανώτατους εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων

Σειρά επαφών με ανώτατους εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων είχε η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ στις  Βρυξέλλες το προηγούμενο διήμερο, 29 και 30 Ιανουαρίου 2018.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς, παρουσία του Έλληνα εκπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) κ. Παναγιώτη Γκόφα, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον Πρόεδρο της ΕΟΚΕ κ.  Γιώργο Ντάσση, στον οποίο ανέπτυξε το βασικό κορμό των κρίσιμων θεμάτων που απασχολεί τον κόσμο των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς επίσης έθιξε και ευρύτερα ζητήματα επίκαιρων ευρωπαϊκών πολιτικών που αφορούν την ενιαία αγορά, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα, τη φορολογική πολιτική, τη δημοσιονομική ενοποίηση εν γένει.

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το επιτελείο του Προέδρου Αntonio Tajani, στο οποίο ο κ. Καββαθάς μετέφερε τις βασικές προτεραιότητες, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, που θα πρέπει να τεθούν σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής, διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων και κοινωνικής λογοδοσίας και οι οποίες δυνητικά ενισχύουν το ρόλο των εκλεγμένων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναβαθμίζουν τη συμμετοχή των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εξήρε τον αποφασιστικό ρόλο του Προέδρου Tajani για την αναβάθμιση του ρόλου των ΜΜΕ στο ευρωπαϊκό οικονομικό γίγνεσθαι, τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους στο οικονομικό πλεόνασμα και την εμβάθυνση της οικονομικής δημοκρατίας και συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου  A. Tajani, καθώς επίσης ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ Γ. Ντάσσης, όπως και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι ευρωπαϊκών θεσμών, είναι επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές στη 2η Διεθνής Συνάντηση των Αθηνών για τις ΜΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα, με θέμα «ΜΜΕ και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί για την ανάπτυξη και την καινοτομία».

Στο περιθώριο των συναντήσεων της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ με τους Ευρωπαίους ανώτατους εκπροσώπους, ομάδα εργασίας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε επίσης με τεχνικά κλιμάκια και διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό την επισκόπηση της πορείας υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων που έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων σε συνεργασία με άλλους ευρωπαϊκούς φορείς και εθνικούς κοινωνικούς εταίρους και την διεύρυνση του πλαισίου επιχειρησιακών συνεργιών.

Last modified onΤετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 16:24