ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πανελλήνιο Συνέδριο Αισθητικής - Κοσμητολογίας 2018 Ζάππειο Μέγαρο 17 και 18 Μαρτίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το ετήσιο συνέδριο των επαγγελματιών αισθητικών-κοσμητολόγων, στο Ζάππειο Μέγαρο, στα πλαίσια της εκδήλωσης DYO Forum.

400 αισθητικοί απ΄ όλη την Ελλάδα, παρακολούθησαν το συνέδριο.

Λειτουργούσε  ταυτόχρονα, έκθεση μηχανημάτων και καλλυντικών, καθώς και περίπτερο με διαδραστικά, όπου γινόντουσαν περιποιήσεις στο καταναλωτικό κοινό.

Στον ίδιο χώρο, εκτέθηκαν για πρώτη φορά, μηχανήματα αισθητικής από το 1950 μέχρι σήμερα. Έτσι ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να δεί, πώς γινόταν ο καθαρισμός την δεκαετία 50-60, πώς γινόταν μετά το 70 και πως γίνεται σήμερα.

Στο μουσείο μας εκτέθηκε η πρώτη συσκευή ηλεκτρικής αποτρίχωσης με βελόνα, καθώς και το πρώτο ND YANG LASER αποτρίχωσης.

Οι κυρίες Διαλυνά, Μουρτζάκη και Τσικούρη, αισθητικοί, που έστησαν το μουσείο, μας είπαν συγκινημένες, πόσο σπουδαίο είναι για την ανάδειξη της αξίας του επαγγέλματος του αισθητικού-κοσμητολόγου. Είναι η ιστορία της αισθητικής τα τελευταία 50 χρόνια.

Οι αισθητικοί μπορεί να έχουν σπουδαίο παρελθόν, προσβλέπουν, όμως σ΄ ένα ακόμα λαμπρότερο μέλλον.

Το Σάββατο, 17/3, από τις 10.00 το πρωί ξεκίνησαν οι επιστημονικές ομιλίες, που αφορούσαν νέες τεχνολογίες, νέα προιόντα  κοσμητολογίας, θέματα πωλήσεων κα.

Η Κυριακή 18/3, ήταν μοιρασμένη σε δύο ενότητες.

Η πρώτη ενότητα, το πρωί της Κυριακής, αφορούσε διαδραστικά και live treatments με καινοτόμες μεθόδους, νέα μηχανήματα και νέες προιοντικές περιποιήσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι ομιλίες αφορούσαν την ενημέρωση του κοινού σε θέματα  περιποίησης, αντιμετώπισης της ακμής, μακιγιάζ κλπ. Τα θέματα είχαν αναλάβει μέρος της νεολαίας μας, αισθητικών-κοσμητολόγων, φοιτητών και πρόσφατα αποφοίτων.

Στα πλαίσια του συνεδρίου τα διοικητικά συμβούλια, από τα σωματεία, απ΄ όλη την Ελλάδα, με την ευκαιρία, έκαναν την ετήσια γενική συνέλευση της ΟΣΕΔΑΕ.

Η οργανωτική επιτροπή, η επιστημονική επιτροπή, καθώς και τα ΔΣ ου ΣΕΠΑΕ και της ΟΣΕΔΑΕ, ευχαριστούν, όλους όσους παρευρέθηκαν, τα μέλη των σωματείων, τις εταιρίες, που πλήρωσαν, για να γίνει αυτή η εκδήλωση, τους ευγενείς επίτιμους προσκεκλημένους μας, Ι. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο του ΕΕΑ, Γ. Καββαθά, πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Κουράση, γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ, Θ. Γιαρμενίτη, πρόεδρο του ΠΣΒΑΚ (Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων Αρωμάτων & Καλλυντικών), Ζ. Καπλανίδη, πρόεδρο του Zita Management, Κ. Κουσκούκη, καθηγητή Δερματολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο & πρόεδρο του Συνδέσμου Ιαματικού Τουρισμού & Τουρισμού Υγείας, Αν. Φουστάνο, πλαστικό Χειρουργό, τους προέδρους και τα ΔΣ των σωματείων-μελών της ΟΣΕΔΑΕ, απ΄ όλη την Ελλάδα.

Η οργανωτική επιτροπή

Κων/να Φραγκοδημητροπούλου Πρόεδρος ΣΕΠΑΕ