FELIS ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ από τη Bonum Terrae σε επιλεγμένα Ινστιτούτα Αισθητικής
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ - Λένα Τσικούρη Αισθητικός Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ - Λένα Τσικούρη Αισθητικός Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
ΓΗΡΑΝΣΗ του δέρματος - Αιτία και Αντιμετώπιση - ANTIAGING PROJECT από την ΟΣΕΔΑΕ και τη Natural Cosmetics Sempreviva Chem
ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ 2018
Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: ΕΝΩΣΗ ΠΣΑΑΕ - ΕΕΠΑΕ
VIDEO: Η αποτρίχωση είναι ομορφιά - ΟΣΕΔΑΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Χρήση της τεχνολογίας Έντονου Παλμικού Φωτός (IPL) και Laser για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας - ΙΣΑΑΚ ΣΑΚΗΣ BSc Biomechanical Engineer, MSc Biomedical Engineer, Ben Gurion University of the Negev, Israel
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Λιπαρό δέρμα - περιποίηση στο ινστιτούτο αισθητικής και περιποίηση στο σπίτι - Καμτσιούρη Πετρούλα Αισθητικός ΤΕΙ Αθήνας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νύχια επιπλοκές - Νίνα Ποτουρίδη Ποδίατρος
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αντιοξειδωτικές θεραπείες για καπνιστές - Barbara Νάνου Αισθητικός Κοσμετολόγος, Msc Χαροκόπειου ΠΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Κόκκινα, ερεθισμένα δέρματα - Barbara Νάνου Αισθητικός ΤΕΙ Αθήνας, Msc Χαροκόπειου ΠΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αποτρίχωση - ΖΑΠΠΕΙΟ ΔΥΟ FORUM 2017 - Μαρία Κυριάκη - Αισθητικός Κοσμετολόγος ΤΕΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ακμής με τα νέας γενιάς προϊόντα - Καμτσιούρη Πετρούλα Αισθητικός Κοσμητολόγος ΑΤΕΙ Αθήνας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΝΩΣΗ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΔΙΑΛΥΝΑ ΜΑΡΙΑ
«
  • 1
  • 2
  • 3
»

Ατμοσφαιρική Ρύπανση Featured

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα. Η αύξηση του πληθυσμού και η συγκέντρωσή του στα αστικά κέντρα, η υπέρμετρη εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, καθώς και η αλλαγή στα μοντέλα διαβίωσης και τα λανθασμένα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης των σύγχρονων κοινωνιών είναι τα βασικά αίτια  της δημιουργίας αέριων ρύπων.

Ο όρος ατμοσφαιρική ρύπανση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τοξικών αέριων ρύπων και αιωρούμενων σωματιδίων καθώς και μια ποικιλία φωτοχημικών δευτερογενών ρύπων και άλλων ατμοσφαιρικών φαινομένων που είναι αποτέλεσμα ανθρωπογενών εκπομπών.

Πηγές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης θεωρούνται τα μέσα μεταφοράς, τα καύσιμα από στατικές πηγές, οι βιομηχανίες, η κεντρική θέρμανση  και  διάφορες άλλες πηγές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι πυρκαγιές των δασών και η καύση των  απορριμάτων.

(1 Vote)

Έλαιο Jojoba

Χρησιμοποιείται ευρέως απο ιθαγενείς της Αμερικής και παράγεται με την ψυχρή πίεση απο τους καρπούς του jojoba, που φτάνει σε ύψος τα 3m και μπορεί να βρεθεί στις ερήμους των ΗΠΑ και του Μεξικού.

Είναι γνωστό απο την  χρήση του στην ιατρική για θεραπεία στα μάτια, φλεγμονές στο λαιμό και δερματικές βλάβες.

Το λάδι jojoba συνθέτει τα έλαια συνδιάζοντας αλκοόλες, λίπη και λιπαρά οξέα. Έχει τη σύσταση υγρού κεριού, δεν οξειδώνεται και γι’ αυτό το λόγο δεν αλλοιώνεται. Το φυτό jojoba περιέχει μια ουσία που είναι εκπληκτική όμοια μ’ ένα συστατικό που βρίσκεται στην εγκεφαλική κοιλότητα της φάλαινας. Το συστατικό αυτό έχει φυσικές γαλακτοματοποιητικές ιδιότητες και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ευρύτατα στις καλλυντικές κρέμες. Η ανακάλυψη της αντίστοιχης ουσίας στο φυτό jojoba βοηθάει στην αποτροπή της περαιτέρω μείωσης του αριθμού των φαλαινών.

Το λάδι jojoba έχει αντιφλογιστικές ιδιότητες, συνεπώς είναι ιδανικό για θεραπεία δερματικών φλεγμονών. Έχουν παρατηρηθεί καλά αποτελέσματα απο την χρήση του λαδιού jojoba σε ψωρίαση και εκζέματα. Θρέφει το δέρμα και ενδύκνειται για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες.

Το λάδι jojoba περιέχει βιταμίνες όπως βιταμίνη Ε και μετταλικά στοιχεία τα οποία βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος και στην μεταξένια υφή του. Είναι φυσικό φίλτρο αντιηλιακό (SPF 4) και καθιστά μια ενδιαφέρουσα βάση για τις αντιηλιακές κρέμες. Επίσης ειναί αποτελεσματικό για την ξηρότητα και την πυτιρίδα και μπορεί απο μόνο του να χρησιμοποιηθεί για μασάζ στο τριχωτό της κεφάλης.

Η υφή του λαδιού μοιάζει με τον όξινο μανδύα του δέρματος και γι’ αυτό το λόγο διατηρεί την υγρασία του δέμρατος και την ελαστικότητα του σε κάθε τύπο του. Περίεχει ανόργανα άλατα και κυρώδες συστατικό που μιμείται το κολλαγόνο.

Τέλος βοηθάει στην διατήρηση του μαυρίσματος για περισσότερο χρόνο. Θεωρείται ένα απο τα καλύτερα φυσικά λάδια σε όλο τον κόσμο.

 

Κατσιλέρη Άννα,

Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2009 15:12

 

 

 

κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com