FELIS ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ από τη Bonum Terrae σε επιλεγμένα Ινστιτούτα Αισθητικής
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ - Λένα Τσικούρη Αισθητικός Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ - Λένα Τσικούρη Αισθητικός Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
ΓΗΡΑΝΣΗ του δέρματος - Αιτία και Αντιμετώπιση - ANTIAGING PROJECT από την ΟΣΕΔΑΕ και τη Natural Cosmetics Sempreviva Chem
ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ 2018
Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: ΕΝΩΣΗ ΠΣΑΑΕ - ΕΕΠΑΕ
VIDEO: Η αποτρίχωση είναι ομορφιά - ΟΣΕΔΑΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Χρήση της τεχνολογίας Έντονου Παλμικού Φωτός (IPL) και Laser για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας - ΙΣΑΑΚ ΣΑΚΗΣ BSc Biomechanical Engineer, MSc Biomedical Engineer, Ben Gurion University of the Negev, Israel
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Λιπαρό δέρμα - περιποίηση στο ινστιτούτο αισθητικής και περιποίηση στο σπίτι - Καμτσιούρη Πετρούλα Αισθητικός ΤΕΙ Αθήνας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νύχια επιπλοκές - Νίνα Ποτουρίδη Ποδίατρος
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αντιοξειδωτικές θεραπείες για καπνιστές - Barbara Νάνου Αισθητικός Κοσμετολόγος, Msc Χαροκόπειου ΠΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Κόκκινα, ερεθισμένα δέρματα - Barbara Νάνου Αισθητικός ΤΕΙ Αθήνας, Msc Χαροκόπειου ΠΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αποτρίχωση - ΖΑΠΠΕΙΟ ΔΥΟ FORUM 2017 - Μαρία Κυριάκη - Αισθητικός Κοσμετολόγος ΤΕΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ακμής με τα νέας γενιάς προϊόντα - Καμτσιούρη Πετρούλα Αισθητικός Κοσμητολόγος ΑΤΕΙ Αθήνας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΝΩΣΗ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΔΙΑΛΥΝΑ ΜΑΡΙΑ
«
 • 1
 • 2
 • 3
»

Πόσο σωστά κάθεστε;

Κάθεστε σωστά; Γνωρίζετε ότι με το καθισιό χαλαρώνει η σπονδυλική στήλη και ασκεί οκτώ φορές μεγαλύτερη πίεση στην πλάτη απ' ό,τι όταν είστε ξαπλωμένοι; Γνωρίζετε ακόμα ότι η πίεση στους σπονδύλους είναι μεγαλύτερη όταν καθόμαστε απ' όση όταν είμαστε όρθιοι, επειδή μια κακή στάση δίνει αφύσικο σχήμα στην πλάτη μας; Δώστε προσοχή στις ασκήσεις που ακολουθούν και θα καταλάβετε...

Πόσο σωστά κάθεστε, πόσο κατάλληλα είναι ρυθμισμένο το κάθισμα του γραφείου; Ας δούμε με κριτική διάθεση και υπό το πρίσμα της εργονομίας τι μπορούμε να διορθώσουμε σε αυτές τις καταστάσεις.

Στην περίπτωση που κάθεστε συνέχεια, και μάλιστα δεν κάθεστε και σωστά, το μόνο σίγουρο είναι ότι το σώμα σας θα χαλαρώσει και η σπονδυλική στήλη σας θα κυρτώσει, μεταβιβάζοντας οκτώ φορές περισσότερη πίεση στην πλάτη απ' ό,τι όταν είστε ξαπλωμένοι.

Πράγματι, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, η πίεση στους σπονδύλους είναι μεγαλύτερη όταν καθόμαστε απ' όση όταν είμαστε όρθιοι, επειδή μια κακή στάση δίνει αφύσικο σχήμα στην πλάτη μας.

Γραφεία, καταστήματα και βιομηχανίες μοιάζουν να έχουν σχεδιαστεί από ανόητους ανθρώπους -κρίνοντας από το γεγονός ότι περίπου 85% όλων των περιπτώσεων με πόνους στην πλάτη έχουν σχέση με την εργασία.

Τα περισσότερα γραφεία, καναπέδες ή καρέκλες έχουν δυστυχώς δώσει προτεραιότητα στην αισθητική του χώρου και λιγότερο στην υποδοχή και φιλοξενία του ανθρώπινου σώματος.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η σημαντική αύξηση των εργαζόμενων που υποφέρουν από πόνους στην πλάτη οφείλεται σε έναν φθοροποιό συνδυασμό επιζήμιων εργασιακών συνθηκών και τρόπου ζωής.

Υστερα από μια κοπιαστική ημέρα, την οποία περάσαμε καθισμένοι άσχημα σε ένα τυπικό γραφείο επιχείρησης, ακολουθούν και άλλες ώρες στο σπίτι, όπου καθόμαστε σε μια πολυθρόνα ή σ' έναν καναπέ μπροστά στην τηλεόραση.

Το μυστικό για να κάθεστε σωστά στο γραφείο ή οπουδήποτε, χωρίς να καταπονείτε το σώμα σας, είναι να διατηρείτε την οσφυϊκή λόρδωση η οποία είναι φυσιολογικά παρούσα όταν στεκόμαστε όρθιοι, περπατάμε ή τρέχουμε.

Οι κακές στάσεις καθίσματος που κυρτώνουν τη σπονδυλική στήλη κι εξαφανίζουν τη λόρδωση, προξενούν μεγάλη πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης. Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, προκαλεί υπερβολική πίεση στους συνδέσμους και μπορεί ακόμα και να προξενήσει εκφυλισμό των μεσοσπονδύλιων δίσκων στις σπονδυλικές αρθρώσεις.

 • Βασική προϋπόθεση είναι να μπορείτε να προσαρμόσετε στα μέτρα σας το ύψος της καρέκλας.
 • Το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιείτε πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των αγκώνων ή ελάχιστα κάτω απ' αυτούς.
 • Τα πόδια πρέπει να ακουμπούν κανονικά στο πάτωμα ή στην ειδική θέση που διαθέτει το γραφείο σας, ειδικά αν έχετε ήδη προβλήματα με την πλάτη σας.
 • Οι μηροί πρέπει να υποστηρίζονται αναπαυτικά.
 • Το κάθισμα να είναι πλατύ, ώστε να μπορείτε να κάθεστε αναπαυτικά και να κινείστε πάνω σ' αυτό.
 • Χρήσιμο είναι η καρέκλα σας να διαθέτει μηχανισμό, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε στάσεις καθίσματος.
 • Η πλάτη της καρέκλας πρέπει να μεταβάλλεται και σε ύψος και σε κλίση, ανεξάρτητα από το κάθισμά της.
 • Η καρέκλα πρέπει να είναι σταθερή. Προτιμήστε αυτές που έχουν πέντε ακτινωτά πόδια με ρόδες.
 • Οι υποστηρικτές στα χέρια μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι.
Last modified onΠέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2015 20:46
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com