FELIS ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ από τη Bonum Terrae σε επιλεγμένα Ινστιτούτα Αισθητικής
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ - Λένα Τσικούρη Αισθητικός Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ - Λένα Τσικούρη Αισθητικός Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
ΓΗΡΑΝΣΗ του δέρματος - Αιτία και Αντιμετώπιση - ANTIAGING PROJECT από την ΟΣΕΔΑΕ και τη Natural Cosmetics Sempreviva Chem
ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ 2018
Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: ΕΝΩΣΗ ΠΣΑΑΕ - ΕΕΠΑΕ
VIDEO: Η αποτρίχωση είναι ομορφιά - ΟΣΕΔΑΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Χρήση της τεχνολογίας Έντονου Παλμικού Φωτός (IPL) και Laser για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας - ΙΣΑΑΚ ΣΑΚΗΣ BSc Biomechanical Engineer, MSc Biomedical Engineer, Ben Gurion University of the Negev, Israel
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Λιπαρό δέρμα - περιποίηση στο ινστιτούτο αισθητικής και περιποίηση στο σπίτι - Καμτσιούρη Πετρούλα Αισθητικός ΤΕΙ Αθήνας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νύχια επιπλοκές - Νίνα Ποτουρίδη Ποδίατρος
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αντιοξειδωτικές θεραπείες για καπνιστές - Barbara Νάνου Αισθητικός Κοσμετολόγος, Msc Χαροκόπειου ΠΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Κόκκινα, ερεθισμένα δέρματα - Barbara Νάνου Αισθητικός ΤΕΙ Αθήνας, Msc Χαροκόπειου ΠΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αποτρίχωση - ΖΑΠΠΕΙΟ ΔΥΟ FORUM 2017 - Μαρία Κυριάκη - Αισθητικός Κοσμετολόγος ΤΕΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ακμής με τα νέας γενιάς προϊόντα - Καμτσιούρη Πετρούλα Αισθητικός Κοσμητολόγος ΑΤΕΙ Αθήνας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΝΩΣΗ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΔΙΑΛΥΝΑ ΜΑΡΙΑ
«
  • 1
  • 2
  • 3
»

Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του δέρματος, λένε οι επιστήμονες

Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών και στην επιδιόρθωση του DNA του δέρματος, σύμφωνα με τους επιστήμονες που ερεύνησαν την επίδρασή της σε ανθρώπινους ινοβλάστες.

Η έρευνα, δημοσιεύθηκε στο journal Free Radical Biology and Medicine,  με την πλήρη ανάλυση ενός σετ χρωμοσωμάτων για παρατήρηση των αποτελεσμάτων του ασκορβικού οξέος (βιταμίνης C) - με φωσφορικό άλας (AA2P) στα γονίδια των ανθρώπινων ινοβλαστών.

Συνολικά, περίπου 300 εκατοντάδες γονιδίων επηρεάστηκαν από την προσθήκη του AA2P και οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στο ρόλο τους στο σώμα για περεταίρω καθορισμό της επίδρασης των βιταμινών.

Σύμφωνα με την έρευνα, η επιπλέον βιταμίνη βοηθά στη αναζωογόνηση των ινοβλαστών πέρα από την κατάσταση κοίμησής τους έτσι ώστε να μπορούν να βοηθούν στην θεραπεία του δέρματος όσο και να επιδρούν στην ικανότητα των κυψελών να κινούνται προς την πληγωμένη περιοχή.

Αναζωογονώντας την ικανότητα του DNA να αυτό-επιδιορθώνεται

Κατά την προσθήκη, η βιταμίνη αναζωογονεί επίσης την ικανότητα του DNA να επιδιορθώνει τις ζημίες του και αποκτά μεγάλη αντιοξειδωτική ικανότητα.

Οι επιστήμονες απέδειξαν πως η βιταμίνη C βοηθά στην επούλωση των δερματικών κυττάρων που προέρχεται από την οξείδωση.

Ο συν-ερευνητής Marcus Cooke του πανεπιστημίου του Leikcester της Αγγλίας, δήλωσε πως η ομάδα θα ήθελε να δει τα αποτελέσματα του ασκορβικού οξέος στα προϊόντα φροντίδας δέρματος.

Σύμφωνα με τον Cooke, η επαναρύθμιση του μηχανισμού της ενδογενούς επιδιόρθωσης χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό με τη βιταμίνη C θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική από τις υπάρχουσες μεθόδους που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά με στόχο την επιδιόρθωση του DNA.

Επιδρούν τα καλλυντικά προϊόντα στην επιδιόρθωση του DNA;

“Υπάρχουν καλλυντικά προϊόντα που φτιάχτηκαν για να επιδρούν στην επιδιόρθωση του DNΑ. Η σκέψη είναι καλή αν και η εφαρμογή απαιτεί τον υπολογισμό πολλών παραγόντων που θα έπρεπε ένας παρασκευαστής να λάβει υπ’ όψιν του ώστε να βρει πιο αποτελεσματικούς τρόπους διείσδυσης.” είπε.  

Η ομάδα αναζητά τη χρήση ενζύμων με  μικρό μοριακό που θα έδινε τα καλύτερα αποτελέσματα, πρόσθεσε.

Η πρόσληψη της βιταμίνης C μπορεί να γίνει διαδερματικά με κοσμητικά σκευάσματα και από το στόμα, αν και ο δεύτερος τρόπος αποδεικνύεται πιο δραστικός .

Last modified onΠέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2015 19:56
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com