Συμβουλες διατροφής για την περίοδο των εξετάσεων

  • Μην παραλείπεις ποτέ το πρωινό γεύμα: γεμίζει τον οργανισμό ενέργεια και σε βοηθά να αποδίδεις καλύτερα μέχρι το μεσημέρι. Είναι σημαντικό κατά την προετοιμασία, αλλά και την ημέρα των εξετάσεων!
  • Κάνε συχνά γεύματα, ανά 3-4 ώρες: μην αρκείσαι σε 3 γεύματα την ημέρα, αλλά προσέθεσε 2-3 ενδιάμεσα σνακ. Ο εγκέφαλος χρειάζεται συνεχή τροφοδότηση με ενέργεια για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά.
  • Ενυδατώσου: Το νερό και οι φρέσκοι χυμοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην ενυδάτωση και την νοητική μας λειτουργία, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που κάνει ζέστη.
  • Πες ναι στα καλά λιπαρά: βρίσκονται κυρίως στο ελαιόλαδο, στα λιπαρά ψάρια, στους ξηρούς καρπούς, στους σπόρους και βοηθούν στη συγκέντρωση και τη μνήμη. Βάλτα στην καθημερινότητα σου, έχοντας ως κύρια πηγή λίπους το ελαιόλαδο, αντί για μαργαρίνη, βούτυρο ή ζωικό λίπος. Επίσης προσέθεσε 1 μερίδα ξηρούς καρπούς ή ψάρι στην καθημερινότητα σου.
  • Φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα θα σου δώσουν γλυκόζη, το «καύσιμο» του οργανισμού. Και τα δύο περιέχουν αντιοξειδωτικές βιταμίνες όπως η C και η Ε και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που θα τονώσουν τη μνήμη σου και το νευρικό σύστημα. Επίσης είναι πηγή νερού για τον οργανισμό!
  • Σοκολάτα υγείας: περιέχει συστατικά που σε τονώνουν, βοηθούν στη μείωση του άγχους και τη βελτίωση της διάθεσης, για αυτό δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου κατά την εξεταστική περίοδο. Προτίμησε να την καταναλώσεις το απογευματάκι, που η απόδοση σου είναι μειωμένη. Παρόλα αυτά, τα πιο σύνθετα γλυκά, καλό θα ήταν να αποφεύγονται, αφού περιέχουν πολλά κακά λιπαρά.
  • Προσοχή στο είδος των γευμάτων: απέφυγε τα βαριά μαγειρεμένα φαγητά, τα τυποποιημένα γεύματα (fast food) και τα αναψυκτικά, καθώς μπορεί να σου προκαλέσουν φούσκωμα και να μειώσουν τη διάθεση σου για διάβασμα.

 

Ολυμπία Βλασερού

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Last modified onΠαρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2015 18:39
Ολυμπία Βλασερού, διαιτολόγος διατροφολόγος - κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας NEFER

Η Ολυμπία Βλασερού, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, αποφοίτησε από το τμήμα «Επιστήμης της Διαιτολογίας και Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου το 2011.

Για την πτυχιακή της εργασία, συμμετείχε στην επιδημιολογική μελέτη MEDIS (Mediterranean Islands Study), με ερευνητικό αντικείμενο «Κατανάλωση αφεψημάτων και ΔΜΣ, στην τρίτη ηλικία». Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης συνεργάστηκε με τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα «Γ.Ν.Α Γ.Γεννηματάς» και «Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα».

Έχει εργαστεί σαν ανεξάρτητος συνεργάτης σε γυμναστήρια της Αθήνας όπως το ‘Holmes Place’.

Διατηρει το γραφείο της στο Κέντρο Αισθητικής και Διαιτολογίας NEFER, στην Ηλιούπολη, ενώ συνεργάζεται και με άλλα κέντρα αισθητικής.

Πραγματοποιεί συχνά ομιλίες εθελοντικά σε νηπιαγωγεία και σχολεία, ενώ υπήρξε και μέλος της τοπικής ομάδας του δήμου Αργυρούπολης- Αττικής, για το διεθνές πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE».

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).

Είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας στις διατροφικές διαταραχές, έχοντας αποκτήσει τον τίτλο Master Practitioner in eating disorders από το Κέντρο Εκπαίδευσης και αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Website: nefer.gr/
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com