Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες, ή οπωσδήποτε θα τις απασχολήσει στο μέλλον, τότε, που οι ορμόνες μειώνονται λόγω ηλικίας και το δέρμα χαλαρώνει. 

Αιτία της επιδερμικής χαλάρωσης είναι η κακή ποιότητα δέρματος, η εγκυμοσύνες σε μεγάλη ηλικία, η αυξομείωση του σωματικού βάρους, η  εμμηνόπαυση και η  μετά την  εμμηνόπαυση  περίοδος, η αυξημένη και καθ΄υποτροπή έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η πλημμελής περιποίηση του δέρματος, είναι τα πιο συνηθισμένα αίτια του χαλαρού και άτονου δέρματος.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ είναι η καλύτερη μέθοδος.

Αποφεύγουμε να παίρνουμε πολλά κιλά, αποφεύγουμε επίσης να  χάνουμε πολλά κιλά.Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε το σώμα μας γιογιό. Αυτό έχει επίπτωση εκτός από την υγεία και στο δέρμα.

Κάνουμε κάθε μέρα άσκηση, η οποία καλό είναι ν΄αφορά όλες τις μυικές ομάδες του σώματος. Η άσκηση είναι ευεργετική διότι οξυγονώνει τους ιστούς (μύς και δέρμα) και τους διατηρεί  ζωντανούς και τονωμένους. Στην επιδερμική σύσφιξη δεν προσφέρει σημαντικό αποτέλεσμα η γυμναστική. Πρέπει να συνδιασθεί και με κάποια στοχευμένη αντιμετώπιση από αισθητικό.

Στην εγκυμοσύνη προσέχουμε το βάρος μας, κάνοντας άσκηση και σωστή διατροφή.

Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο. Ο ήλιος είναι ο άσπονδος φίλος μας. Τον έχουμε ανάγκη, αλλά  χρειάζεται μέτρο. Η φωτογήρανση είναι αμίλικτη και λειτουργεί αθροιστικά. Όσο περισσότερο μένουμε, τόσο περισσότερο γερνάει το δέρμα, με αποτέλεσμα την χαλάρωση και την αφυδάτωση.

Προσέχουμε την διατροφή μας.Καταναλώνουμε πολλά φρούτα με έμφαση στα μούρα, κεράσια, βύσινα, βατόμουρα, αλλά και στα εσπεριδοειδή. Καταναλώνουμε πολλά λαχανικά, με έμφαση στα μπατζάρια, καρότα και στα κραμβοειδή (μπρόκολο, κουνουπίδι).  Τα έγχρωμα φρούτα και λαχανικά περιέχουν ανθοκυανιδίνες,οι οποίες  έχουν σχέση με την παραγωγή του κολλαγόνου και την ανθεκτικότητα του δέρματος στον ήλιο. Αποφεύγουμε τα τυποποιημένα τρόφιμα και προτιμάμε τους σκούρους υδατάνθρακες (ακατέργαστο ρύζι, αρτοσκευάσματα ολικής άλεσης, δημητριακά ολικής άλεσης).

ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ ΣΥΣΦΙΞΗ

Η ΗΛΕΚΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ είναι θαυματουργή. Δίνει καλά αποτελεσματα, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα. Χρησιμοποιούμε δύο είδη ρευμάτων. Τα παρεμβαλόμενα και τα μικρορεύματα.

Τα παρεμβαλόμενα ρεύματα γίνονται σ΄όλο το σώμα. Τα ηλεκτρόδια είναι σταθερά και τοποθετούνται σταυρωτά στις περιοχές, που έχουν χαλάρωση, ώστε να πιάσουν την μεγαλύτερη δυνατή περιοχή. Είναι πολύ χαλαρωτικά και πολύ ευχάριστα. Πρέπει να γίνονται μέρα παρά μέρα για αρκετές επισκέψεις, μέχρι να φανεί αποτέλεσμα.

Τα μικρορεύματα δεν γίνονται αντιληπτά απο τους ιστούς και εφαρμόζονται με κινούμενα ηλεκτρόδια.Προτιμώνται στο πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, λόγω καλού αποτελέσματος και μικρής επιφάνειας.

Οι  σύγχρονες συσκευές ηλεκτροθεραπείας χρησιμοποιούν μίξεις ρευμάτων, που έχουν καλύτερα και συντομότερα αποτελέσματα.

ΤΟ NEEDLING είναι άριστη μέθοδος καταπολέμησης της επιδερμιδικής χαλάρωσης. Γίνεται είτε με το roller, είτε με το micro needling, είτε με το metatherapy, τοπικά όπου υπάρχει χαλάρωση και δουλεύεται απο τον αισθητικό με 1mm, ή από τον ίδιο, στο σπίτι με 0,5mm. Διαλέγουμε περιοχές οπως μπράτσα, 5 λεπτά το καθένα μ΄έναν συσφικτικό ορό, μετά κοιλιά, προσαγωγούς και αλλού. Χρειάζονται αρκετές επισκέψεις και συστηματική δουλειά. Έχει άριστα αποτελέσματα, διότι ενισχύει και παχαίνει την βασική στιβάδα, η οποία και συγκρατεί το νερό.

Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το messoroller, θα είναι ένα εργαλείο που δεν πρέπει να λείπει απο καμία γυναίκα.Εκτός απο πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, μπορούμε να δουλέψουμε πολύ καλά το σώμα ( στήθος, κοιλιά, μηρούς, γλουτούς, προσαγωγούς, βραχίονες).Το δουλεύουμε στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του αισθητικού, και πάντα με τους ειδικούς ορούς.

ΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Τα σύγχρονα εργαστήρια αισθητικής, με τα νέα κοσμητικά προιόντα, κάνουν θαύματα. Μιλάμε για αισθητική με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Λένα Τσικούρη

αισθητικός

Last modified onΤρίτη, 06 Οκτώβριος 2015 17:59
Λένα Τσικούρη, αισθητικός - κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας NEFER

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960

Το 1978 μπήκε στη σχολή Αισθητικής στα ΚΑΤΕΕ Αθήνας, με υποτροφία (3η σε σειρά εισαγωγής). Το 1981 απεφοίτησε, και το 1982 άνοιξε το εργαστήριο αισθητικής FIGURA. 

Το 1981 ιδρύθηκε ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος, και πρώτη πρόεδρος. 

Το 1987 εκδόθηκε το περιοδικό ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ, του οποίου υπήρξε εκδό τρια και αρχισυντάκτρια, μέχρι το 2008, οπότε έγινε ηλεκτρονικό.

Το 1998, ο ΠΣΑΑΕ ενώθηκε με τον ΣΕΠΑΕ (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας), στον οποίο  υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενική  γραμματέας μέχρι το 2008.

Το 2014, εξελέγη αντιπρόεδρος στον ΣΕΠΑΕ.

Το 2017 μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο επαγγελματικό χώρο, υψηλών προδιαγραφών, στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης 429, με νέα ονομασία ΝΕΦΕΡ και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με επιπλέον διαιτολογικές υπηρεσίες.

Έχει οργανώσει περί τα δέκα κλαδικά συνέδρια, πολλά σεμινάρια  και έχει παρακολουθήσει αδιάλειπτα, σχεδόν όλα τα σεμινάρια, συνέδρια, εργαστήρια, που έχουν εκπονηθεί, από το 1978 έως σήμερα.

Το 2017 εξελέγη πρόεδρος στην ΟΣΕΔΑΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας)

Website: nefer.gr/
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com