ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΚΕΡΙ Ή ΜΕ ΚΛΩΣΤΗ;

Οι ειδικοί σας προειδοποιούν ότι η αποτρίχωση με κλωστή, είναι λάθος μέθοδος αποτρίχωσης. 

Σας συνιστούν να μην την κάνετε.

Ποιοι είναι οι ειδικοί στην αποτρίχωση; Μα φυσικά μόνο οι πτυχιούχοι αισθητικοί των ΤΕΙ. Όλοι όσοι κάνουν αποτρίχωση, χωρίς πτυχίο και συνεπώς χωρίς σπουδές, εκτός από ερασιτέχνες είναι και παράνομοι.

 
Ποιος θέλει έναν παράνομο να του κάνει αποτρίχωση;

 

Ποια  είναι η σωστή αποτρίχωση;

Είναι αυτή που αφαιρεί το στέλεχος μαζί με την ρίζα της τρίχας.Αν θέλουμε να ξεριζώσουμε την τρίχα, η πιο σωστή μέθοδος είναι το κερί αποτρίχωσης, η χαλάουα και το τσιμπίδι. Με αυτές τις τρείς μεθόδους καταφέρνουμε ν΄ αφαιρέσουμε  σωστά τις τρίχες.

Η αποτρίχωση με την κλωστή, ξεριζώνει μερικές τρίχες, ενώ σπάει τις περισσότερες. Αυτός είναι ο λόγος, που εμφανίζονται πολύ πιο γρήγορα οι τρίχες. Γιατί δεν έχουν φύγει απο την ρίζα. Έχουν απλά κοπεί. Και μεγαλώνουν, όπως ακριβώς και οι ξυρισμένες.

Η αποτρίχωση με το κερί, όταν γίνεται σωστά, αφαιρεί την τρίχα, μαζί με τον θύλακα. Το ίδιο καλά  κάνει και η χαλάουα. Απλά η χαλάουα είναι παλιά και αναχρονιστική μέθοδος και τείνει να μην χρησιμοποιείται πια.

Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Σε ποιές περιοχές  επιτρέπεται  το απλό ξερίζωμα;

Όπου δεν είναι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, μπορούμε να κάνουμε απλό ξερίζωμα(κερί, χαλάουα, τσιμπίδι, όχι κλωστή).  Ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, είναι το πρόσωπο , το στέρνο, οι ώμοι και η λευκή γραμμή. Σ΄αυτές τις περιοχές, δεν πρέπει να κάνουμε απλό  ξερίζωμα.Κάνουμε ενζυμική αποτρίχωση. Αυτό σημαίνει οτι μετά το ξερίζωμα εφαρμόζουμε ένα ένζυμο, το οποίο εισχωρεί στον κενό θύλακα, φθάνει στα μητρικά κύτταρα, ενεργεί στο κυτταρόπλασμα, με σκοπό ν΄αποδυναμώσει τα μητρικά κύτταρα και συνεπώς  την τρίχα. Το αποτέλεσμα της δράσης του ενζύμου, έχει να κάνει με την ποιότητα της τρίχας, καθώς και με το χρόνο επανέκφυσης. Το ένζυμο δηλαδή, αποδυναμώνει την τρίχα, με αποτέλεσμα, σε βάθος χρόνου, (μετά απο πολλές φορές δηλαδή), η τρίχα, να γίνεται πιο ανοιχτόχρωμη και πιο λεπτή. Επίσης μεγαλώνει τον χρόνο επανέκφυσης. Δηλαδή,αν  χωρίς ένζυμο, η τρίχα βγαίνει πχ σε είκοσι μέρες, με την εφαρμογή του ενζύμου βγαίνει στις 30 μέρες, με τάση σε βάθος χρόνου, να μεγαλώνει ο χρόνος επανέκφυσης.

ΣΤΙΣ ΟΡΜΟΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, απαγορεύεται το απλό ξερίζωμα της τρίχας. Η κλωστή, απαγορεύεται «δια ροπάλου». Σ΄αυτες τις περιοχές(πρόσωπο, λαιμός, στέρνο, λευκή γραμμή), δεν ξεριζώνουμε ΠΟΤΕ την τρίχα χωρίς ένζυμο. Εδώ κάνουμε ριζική αποτρίχωση. Βελόνα ή φωτοαποτρίχωση.

Τι γίνεται όταν τραβάμε τις τρίχες του προσώπου, είτε με τσιμπίδι, είτε με κερί είτε με κλωστή;

Οι τρίχες κάτω από τη ρίζα έχουν ένα αρτηρίδιο και ένα φλεβίδιο, τα οποία χρησιμεύουν για τη θρέψη της τρίχας. Με το τράβηγμα, τ΄αγγεία αυτά ενεργοποιούνται  και φέρνουν περισσότερο αίμα στην περιοχή, με αποτέλεσμα, να μεγαλώνει η ήδη υπάρχουσα τρίχα, αλλά να ενεργοποιούνται και διπλανοί θύλακοι.

Ενεργοποίηση του μεταβολισμού της τρίχας γίνεται με κάθε τρόπο που δημιουργείται υπεραιμία στην περιοχή. Πχ, αν χαιδεύουμε τις τρίχες μας, τραβώντας τες ελαφρά στη διάρκεια της μέρας,ή όταν χρησιμοπούμε κλωστή. Αυτή η τριβή, που γίνεται με το πέρασμα της κλωστής, δημιουργεί υπεραιμία στην περιοχή, με αποτέλεσμα να αυξάνεται τοπικά ο μεταβολισμός και να τρέφονται οι τρίχες.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΡΙΧΩΣΗ;

Στο πρόσωπο, επιλέγουμε, πάντα, μόνιμες μεθόδους αποτρίχωσης. Δηλαδή, ενζυμική, βελόνα και φωτοαποτρίχωση.

Η ενζυμική αποτρίχωση, απευθύνεται σε χνοώδες τρίχωμα. Γίνεται με κερί και ένζυμο. Όχι με κλωστή.

Η βελόνα, ή ηλεκτρική αποτρίχωση, ή ριζική, απευθύνεται σε ώριμες, δηλαδή τελογενείς τρίχες.

Η φωτοαποτρίχωση απευθύνεται περισσότερο σε τελογενείς σκουρόχρωμες τρίχες και λιγότερο σε χνοώδες τρίχωμα. Η επιτυχία της φωτοαποτρίχωσης, εξαρτάται και απο το χρώμα του δέρματος.Η φωτοαποτρίχωση έχει καλύτερα αποτελέσματα, όταν το δέρμα είναι ανοιχτόχρωμο και οι τρίχες σκουρόχρωμες.

Η φωτοαποτρίχωση γίνεται με δύο ειδών μηχανήματα. Με LASER και IPL(παλμικό φώς). Η μέθοδος είναι σχετικά νέα, έχει ηλικία 15 περίπου χρόνια. Στην αρχή υπήρχε μόνο το LASER. Σ την αρχή της καριέρας του το LASER, έκανε πολλές ζημιές, όπως εγκαύματα, υπερμελαγχρώσεις, υπομελαγχρώσεις και παράλληλες υπερτριχώσεις. Το τελευταίο, είναι το χειρότερο. Χρειάστηκαν κάμποσα χρόνια για να εξηγήσουμε το φαινόμενο. Ωσπου κάποια επιστημονική μελέτη, έδωσε την απάντηση. Κάθε κύτταρο έχει έναν φωτουποδοχέα, ο οποίος ενεργοποιείται με το κόκκινο φώς. Το LASER είναι μονοχρωματικό κόκκινο φώς. Ετσι εξηγήθηκε το φαινόμενο της αύξησης της τρχοφυίας σε διπλανή περιοχή, απ΄αυτήν που γινόταν το LASER.

 Οι επιστήμονες βρήκαν το παλμικό φώς, το οποίο είναι πολυχρωματικό, είναι όπως το φώς του ήλιου. Η βιομηχανία παρήγαγε μηχανήματα IPL, για να δώσει αποτελεσματική και σίγουρη αποτρίχωση, χωρίς παρενέργειες. Στο μεταξύ απο τη μία οι κλινικές μελέτες, απο την άλλη η πολύχρονη εμπειρία, έδωσε στο εμπόριο πολύ καλά, ασφαλή και αποτελεσματικά μηχανήματα, για κάθε περίπτωση. Ακόμα και ξανθιές τρίχες χτυπάμε μ΄επιτυχία. Ακόμα και σε μιγάδες με σκούρα δέρματα, κάνουμε πλέον μ΄επιτυχία αποτρίχωση. Μόνο τις λευκές τρίχες πάνω απο 2 χρονών, δεν μπορεί να δεί το φώς.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ, Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ

Οι τρίχες είναι ένας μεγάλος και διαρκής εχθρός της γυναίκας. Πάντα, αιώνες πρίν οι γυναίκες έκαναν αποτρίχωση με διάφορους τρόπους, και παλευαν με τις τρίχες. Σήμερα έχουμε όπλα. Τα όπλα μας είναι η τεχνολογία και η γνώση. Ελάτε στους ειδικούς, στους αισθητικούς, να σας ενημερώσουμε και να σας προτείνουμε τη σωστή λύση, για το δικό σας θέμα. Μην πειραματίζεσθε μόνες σας. Μην κάνετε λάθη με τις τρίχες σας, που θα σας κοστίσουν χρόνο και χρήμα. Ελάτε να σας ενημερώσουμε . Κανουμε αυτή τη δουλειά πάνω απο 30 χρόνια. Είμαστε ειδικοί, έχουμε τεράστια εμπειρία με την υπερτρίχωση και γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για ν΄αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα.

Μην ακολουθείτε τη μόδα. Μην αφαιρείτε τις τρίχες με κλωστή. Θα το μετανιώσετε.

Λένα Τσικούρη

αισθητικός

Last modified onΤρίτη, 06 Οκτώβριος 2015 17:54
Λένα Τσικούρη, αισθητικός - κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας NEFER

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960

Το 1978 μπήκε στη σχολή Αισθητικής στα ΚΑΤΕΕ Αθήνας, με υποτροφία (3η σε σειρά εισαγωγής). Το 1981 απεφοίτησε, και το 1982 άνοιξε το εργαστήριο αισθητικής FIGURA. 

Το 1981 ιδρύθηκε ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος, και πρώτη πρόεδρος. 

Το 1987 εκδόθηκε το περιοδικό ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ, του οποίου υπήρξε εκδό τρια και αρχισυντάκτρια, μέχρι το 2008, οπότε έγινε ηλεκτρονικό.

Το 1998, ο ΠΣΑΑΕ ενώθηκε με τον ΣΕΠΑΕ (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας), στον οποίο  υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενική  γραμματέας μέχρι το 2008.

Το 2014, εξελέγη αντιπρόεδρος στον ΣΕΠΑΕ.

Το 2017 μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο επαγγελματικό χώρο, υψηλών προδιαγραφών, στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης 429, με νέα ονομασία ΝΕΦΕΡ και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με επιπλέον διαιτολογικές υπηρεσίες.

Έχει οργανώσει περί τα δέκα κλαδικά συνέδρια, πολλά σεμινάρια  και έχει παρακολουθήσει αδιάλειπτα, σχεδόν όλα τα σεμινάρια, συνέδρια, εργαστήρια, που έχουν εκπονηθεί, από το 1978 έως σήμερα.

Το 2017 εξελέγη πρόεδρος στην ΟΣΕΔΑΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας)

Website: nefer.gr/
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com