Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο καθημερινός καθαρισμός, στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικός, γιατί από αυτό το σημείο αρχίζει η ενυδάτωση, ή η αντιγήρανση, οι οποίες και οι δύο βασίζονται  στη σωστή  απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης του δέρματος.

Η επιλογή των προϊόντων καθαρισμού, είναι επίσης κεφαλαιώδους σημασίας. Τα καθαριστικά προϊόντα, πρέπει να είναι φιλικά προς το δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθεί το ΡΗ του δέρματος ίδιο και μετά τον καθαρισμό. Το ΡΗ του δέρματος είναι όξινο και πρέπει να παραμείνει όξινο. Άρα η χρήση ουδέτερων σαπουνιών για τον καθαρισμό δεν είναι ενδεδειγμένη.

Τα καθαριστικά προϊόντα, δεν πρέπει, μετά τον καθαρισμό, να ξηραίνουν το δέρμα. Μετά τον καθαρισμό, το δέρμα πρέπει να είναι άνετο, να μην τραβάει, να μην είναι στεγνό, να μην έχει λιπαρά υπολείμματα από τα προϊόντα καθαρισμού.

Ποιο είναι το ιδανικό καθαριστικό προϊόν; Και για ποιο δέρμα;

Το γαλάκτωμα, είναι ένα κλασσικό καθαριστικό, ίσως το πιο παραδοσιακό. Είναι ιδανικό για ξηρά και κανονικά δέρματα. Χρησιμοποιείται και στα λιπαρά με ανάλογη σύνθεση.

Η λοσιόν, ακολουθεί πάντα την χρήση του γαλακτώματος, και έχει σκοπό ν΄ αφαιρέσει όλα τα λιπαρά στοιχεία από το γαλάκτωμα και να επαναφέρει το ΡΗ.

Το υγρό σαπούνι, απευθύνεται, κυρίως στα λιπαρά δέρματα. Τα τελευταία χρόνια τα σαπούνια απευθύνονται σε όλους τους τύπους δέρματος. Αφαιρείται με νερό. Η χρήση νερού στο δέρμα, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Το νερό προκαλεί αφυδάτωση, αν δεν εφαρμοσθεί άμεσα προιόν περιποίησης.

Η κρέμα καθαρισμού, απευθύνεται σε ξηρά και πολύ ξηρά, σε αφυδατωμένα και ώριμα δέρματα. Ακολουθεί, απαραίτητα,  λοσιόν.

Το καθαριστικό λάδι, αν είναι ξηρό απευθύνεται σε ξηρά και ώριμα δέρματα. Αν είναι υδρόφιλο κάνει για όλα τα δέρματα, ακόμα και τα λιπαρά.

Τα cosmeceutical προϊόντα, διαθέτουν πιο σύνθετα χαρακτηριστικά. Περιέχουν πολλές δραστικές πρώτες ύλες, ανάλογα σε ποιο δέρμα  απευθύνονται. Αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ταυτόχρονα, και είναι μέρος δραστικών θεραπειών. Μπορεί να περιέχουν δραστικά οξέα ή ένζυμα, ή και σαπούνι , ή και γαλάκτωμα, μπορεί και κόκκους. Μπορεί να περιέχει μερικά από τα παραπάνω, ή και όλα μαζί. Αυτά τα προιόντα μπορούν να εφαρμοσθούν και σαν peeling, αν μείνουν στο δέρμα περισσότερο χρόνο, ή ακόμα και σαν μάσκα, αν μείνει ακόμα περισσότερο χρόνο.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

Κάθε βράδυ, οπωσδήποτε. Πριν κοιμηθούμε και πριν βάλουμε τα νυχτερινά προϊόντα περιποίησης, απαραίτητος ο σχολαστικός καθαρισμός, ώστε ν΄ απομακρυνθούν οι ρύποι που έχουν επικαθήσει στο δέρμα στη διάρκεια της ημέρας. (Ακολουθεί εφαρμογή ορού και κρέμας ή λαδιού νύχτας.)

Κάθε πρωί, οπωσδήποτε, προκειμένου, ν΄ αφαιρέσουμε τις εκκρίσεις των σμηγματογόνων και ιδρωτοποιών αδένων, τα υπολείμματα από τα προϊόντα περιποίησης, που εφαρμόσαμε την προηγούμενη νύχτα. (Ακολουθεί κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας και μακιγιάζ.)

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ

Ο αισθητικός είναι ο μόνος, που έχει εκπαιδευθεί, να κάνει καθαρισμό. Δεν μπορεί, ο καθένας να κάνει καθαρισμό, και κυρίως δεν πρέπει να σπάτε τα σπυράκια μόνοι σας.

Ο καθαρισμός γίνεται, αρκετά τακτικά στα λιπαρά δέρματα, πιο σπάνια στα κανονικά δέρματα και ακόμα πιο σπάνια στα ξηρά δέρματα.

Ο σύγχρονος καθαρισμός, εκτός από την εξαγωγή σμήγματος, που γίνεται με τα δάκτυλα, έχει σκοπό να λειάνει την επιφάνεια του δέρματος και να δώσει φωτεινότητα στην επιδερμίδα. Αυτό γίνεται με τα σύγχρονα cosmeceutical προϊόντα.  Η επαφή αυτών των προϊόντων με το δέρμα, δημιουργεί επιλεκτική  κερατόλυση. Αυτό σημαίνει ότι το προιόν παρότι είναι πολύ δραστικό, επηρεάζει  μόνο την κεράτινη στιβάδα. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι μίγμα οξέων, που δρουν επιλεκτικά, ή να είναι ένζυμα και συγκεκριμένα κερατινάση.

Η βοήθεια αυτών των προϊόντων, είναι σημαντική στο να δημιουργούν ένα νέο,  φρέσκο και φωτεινό δέρμα και διευκολύνουν την εξαγωγή και τον καθαρισμό του δέρματος.

Η απαλλαγή της επιδερμίδας από το σμήγμα, πρέπει να είναι ιδανική, ανάλογα με το δέρμα. Δεν αφαιρούμε όλο το σμήγμα. Δεν επιμένουμε μέχρι να εξαφανίσουμε και τον τελευταίο πόρο. Δουλέυουμε με σεβασμό στο δέρμα. Μην ξεχνάμε ότι είναι το μεγαλύτερο όργανο και ίσως το σπουδαιότερο γιατί καλύπτει και προστατεύει όλα τα υπόλοιπα όργανα του σώματος.

Μετά τον καθαρισμό, το δέρμα είναι καθαρό και υπάρχουν κοκκινίλες, οι οποίες θ΄ αποχωρήσουν σε μερικές ώρες, ή στη χειρότερη την επομένη μέρα. Μεγαλύτερος ερεθισμός δικαιολογείται στα λιπαρά και ασφυκτικά δέρματα, όπου οι χειρισμοί είναι βαθύτεροι και πιεστικοί. Σε καμία περίπτωση, όμως ο ερεθισμός δεν διαρκεί περισσότερο από ένα 24ωρο.

Οι πόροι ανοίγουν, αλλά δεν μένουν ανοικτοί. Κλείνουν άμεσα, μετά τον καθαρισμό.

Η εφαρμογή των οξέων ή των ενζύμων, είναι ουσιαστικός για την λείανση και την υγιή υφή του δέρματος και πρέπει να γίνεται τακτικά. Τουλάχιστον κάθε μήνα. Η συνεχής επαφή με αυτά τα δραστικά υλικά, απαλλάσσει το δέρμα από τις φλεγμονές, από τον έρπη, τις μυρμηκιές και άλλες δερματοπάθειες.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Μετά τον καθαρισμό, το δέρμα είναι έτοιμο, να δεχθεί οποιαδήποτε φροντίδα, με αξιώσεις. Η απορρόφηση είναι καλύτερη. Η απόδοση της ενυδάτωσης, της αντιγήρανσης, της αντιοξείδωσης, είναιαυξημένη και τα΄ αποτελέσματα, σαφώς καλύτερα.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Αν έχετε ξηρό ή αφυδατωμένο ή ακόμα και κανονικό  δέρμα, ρωτείστε τον αισθητικό σας πότε να κάνετε καθαρισμό, αν χρειάζεσθε και τι άλλες ανάγκες έχει το δικό σας δέρμα. Η ενυδάτωση σας ταιριάζει σε συνδιασμό με τον καθαρισμό.

Αν έχετε λιπαρό ή ασφυξιακό ή ακνεικό δέρμα, τότε ο καθαρισμός είναι από τις περιποιήσεις που πρέπει να κάνετε τακτικά. Το πόσο τακτικά, θα σας πληροφορήσει ο αισθητικός σας, ο οποίος θα σας προτείνει και τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάστασή του.

Last modified onΤετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 11:58
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com