ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ;

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας (ΣΕΠΑΕ), υπεύθυνος φορέας των Αισθητικών-Κοσμητολόγων πτυχιούχων ΤΕΙ, επειδή τον τελευταίο καιρό επιχειρείται σκόπιμη παραπληροφόρηση του κοινού σε σχέση με την αποτρίχωση με LASER, ενημερώνει ότι:

Η αποτρίχωση με LASER αποτελεί μια ακόμη αποτριχωτική μέθοδο που πραγματοποιείται με ειδική συσκευή αποτρίχωσης. 

Είναι γνωστό ότι η αποτρίχωση χαρακτηρίζεται ως ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ακόμη και από τους γιατρούς αφού από πάντα ήταν αντικείμενο της Αισθητικής Επιστήμης και διαχρονικά αποτελεί νομοθετημένο επαγγελματικό δικαίωμα των Αισθητικών-Κοσμητολόγων, πτυχιούχων των ΤΕΙ

Είναι επίσης γνωστό ότι η αποτρίχωση δεν αποτελεί ιατρική πράξη αφού:

α) δεν συστήνεται σαν θεραπεία κάποιας νόσου και

β) εφαρμόζεται πάντα και μόνο σε υγιές δέρμα και σε υγιή άτομα.

Σε κανένα από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, εκτός των Τμημάτων Αισθητικής και Κοσμητολογίας των ΤΕΙ, δεν διδάσκεται η εφαρμογή της αποτρίχωσης και βέβαια ούτε και η αποτρίχωση με LASER. 

Οι Αισθητικοί-Κοσμητολόγοι, πτυχιούχοι ΤΕΙ, κατά τη διάρκεια της τετραετούς φοίτησής τους, είναι οι μόνοι που διδάσκονται την εφαρμογή της αποτρίχωσης με LASER (Θεωρία και Εργαστήριο), όπως και την αποτρίχωση με IPL (παλμικό φώς), αλλά και όλες τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Έτσι, εκτός από την αποτρίχωση με LASER, οι πτυχιούχοι-επαγγελματίες Αισθητικοί, ανάλογα με τη σοβαρότητα και την έκταση του προβλήματος, το είδος των τριχών και το δέρμα του κάθε ατόμου,  έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ολοκληρωμένη, συνδυαστική αποτρίχωση, όπως είναι η αποτρίχωση με LASER, η αποτρίχωση με IPL (παλμικό φώς), αλλά και η αποτρίχωση με βελόνα (ηλεκτρική αποτρίχωση), η αποτρίχωση με ένζυμα, κλπ.

Ο ΣΕΠΑΕ δηλώνει, ότι, ουδέποτε υπήρξαν παράπονα από εφαρμογή αποτρίχωσης με LASER, στα νόμιμα εργαστήρια αισθητικής, μέλη του ΣΕΠΑΕ. 

Συμπερασματικά, ο επαγγελματίας που έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να εφαρμόζει σωστή και ασφαλή αποτρίχωση, είναι ο Αισθητικός-Κοσμητολόγος, πτυχιούχος ΤΕΙ. 

 

Το ΔΣ του ΣΕΠΑΕ

Σταδίου 39 - Αθήνα

Τηλ. 2103213921 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.sepae.gr

Last modified onΔευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 20:03
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com