EDITORIAL

Η μετακορονοϊό εποχή και οι αλλαγές

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ήρθε επιτέλους η άνοιξη, μετά από έναν δύσκολο και βαρύ χειμώνα, που μας επιφύλαξε πολλά και δυστοπικά φαινόμενα, που όμως τ’ αντέξαμε όλα. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σ’ έναν οικονομικό πόλεμο, που δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Είχαμε να παλαίψουμε με τον κορωνοϊό και την πανδημία. Τώρα που ο κορωνοϊός έχει σταματήσει να μας απασχολεί κι στις ειδήσεις αποτελεί την τέταρτη ή την καθόλου είδηση σχετικά, μπορούμε ίσως να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό.

Ο ιός αυτός δείχνει την κακή διανοητική κατάσταση της ανθρωπότητας. Μάς έβαλε να ζούμε σε μια διαρκή κατάσταση φόβου και αβεβαιότητας. Δεν είναι ο ιός που μας απειλεί, είμαστε εμείς που απειλούμε τη ζωή μας, αλλά και ολόκληρη τη γη.

Οι άνθρωποι οφείλουν ν’ αφυπνισθούν και να συνειδητοποιήσουν την συγκεκριμένη συνθήκη προκειμένου ν’ αλλάξουν τη ζωή τους. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία παύση, σ’ ένα pause. Ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι η αλλαγή μπορεί και πρέπει να έρθει τώρα.

Υπάρχουν δύο εκδοχές αυτής της αλλαγής.

Η πρώτη εκδοχή μας δίνει την επιλογή να γίνουμε δυνατότεροι, υγιέστεροι, ευτυχέστεροι, μαθαίνοντας από τα λάθη μας και ψάχνοντας την αρμονία με τον εαυτό μας, τούς άλλους και τον πλανήτη.

Η άλλη εκδοχή μας δίνει την επιλογή να παραδώσουμε τη δύναμή μας και να επιτρέψουμε στην κυβέρνησή μας, ν’ αποφασίζει για τη ζωή μας.

Η δεύτερη εκδοχή, μου ακούγεται πολύ τρομακτική για το άτομο, το λαό, την κοινωνία.

Ή θα βγούμε από αυτό δυνατότεροι ή θα παραχωρήσουμε περισσότερες δυνάμεις στις κυβερνήσεις μας, για ν’ αποφασίζουν εκείνοι για μας.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ;

  • Αγαπώντας τον εαυτό μας, που θα πει φροντίζουμε το σώμα μας, προσέχουμε τη διατροφή μας, τον ύπνο μας, εκφραζόμαστε ελεύθερα κι επιλέγουμε τον καλύτερο τρόπο ζωής για μας και τους αγαπημένους μας.
  • Αγαπώντας τους άλλους, που θα πει ότι δίνουμε χρόνο στις φιλίες, ακούμε περισσότερο και μιλάμε λιγότερο, επιλέγουμε παρέα με ανθρώπους που μιλάνε για ιδέες, σεβόμαστε όλους γύρω μας.
  • Ερχόμενοι πιο κοντά στη Φύση, τη μητέρα Γη, που θα πει ζούμε διακριτικά και δεν ενοχλούμε το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον, δεν εξαντλούμε τους πόρους του πλανήτη, σεβόμενοι όσα έμβια ζουν δίπλα μας.
  • Ασχολούμενοι με πράγματα που έχουν περιεχόμενο
  • Δίνοντας περισσότερο χρόνο στη σκέψη.

Στο κεφάλαιο Αγάπη του εαυτού μας, ανήκει και η Αισθητική, αυτή που εμείς οι Αισθητικοί-Κοσμητολόγοι κάνουμε εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, που θα πει ότι με φυσικό τρόπο και με απόλυτο σεβασμό στο σώμα, επεμβαίνουμε, προσφέροντας οξυγόνο, νερό, ιχνοστοιχεία και ό,τι άλλο χρειάζεται το δέρμα, διατηρώντας τη νεανικότητα και την υγιή εμφάνισή του.

Λένα Τσικούρη

Αισθητικός-Κοσμητολόγος

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 17:36
Λένα Τσικούρη, αισθητικός - κέντρο Αισθητικής και Διαιτολογίας NEFER

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 Το 1978 μπήκε στη σχολή Αισθητικής στα ΚΑΤΕΕ Αθήνας, με υποτροφία (3η σε σειρά εισαγωγής). Το 1981 απεφοίτησε, και το 1982 άνοιξε το εργαστήριο αισθητικής FIGURA. Το 1981 ιδρύθηκε ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος, και πρώτη πρόεδρος. Το 1987 εκδόθηκε το περιοδικό ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ, του οποίου υπήρξε εκδότρια και αρχισυντάκτρια, μέχρι το 2008, οπότε έγινε ηλεκτρονικό. Το 1998, ο ΠΣΑΑΕ ενώθηκε με τον ΣΕΠΑΕ (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας), στον οποίο υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενική γραμματέας μέχρι το 2008. Το 2014, εξελέγη αντιπρόεδρος στον ΣΕΠΑΕ. Το 2017 μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο επαγγελματικό χώρο, υψηλών προδιαγραφών, στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης 429, με νέα ονομασία ΝΕΦΕΡ και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με επιπλέον διαιτολογικές υπηρεσίες. Έχει οργανώσει περί τα δέκα κλαδικά συνέδρια, πολλά σεμινάρια και έχει παρακολουθήσει αδιάλειπτα, σχεδόν όλα τα σεμινάρια, συνέδρια, εργαστήρια, που έχουν εκπονηθεί, από το 1978 έως σήμερα. Το 2017 εξελέγη πρόεδρος στην ΟΣΕΔΑΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας)

https://www.nefer.gr/

♡ + ♥

Όλοι υπάρχουμε λόγω της καλοσύνης κάποιων. 

be kind do good

Miss Universe 2021

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

NEA ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ SUN SOUL [ comfort zone ] - Σέβονται τη θάλασσα και το δέρμα!

comfort zone cosmetics

dermalogica pro restore ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΣ ΟΡΟΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΦΙΞΗΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Το ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ είναι ένα online επιστημονικό περιοδικό αισθητικής. Ξεκίνησε ως έντυπο τριμηνιαίο περιοδικό για πρώτη φορά το 1987 μέχρι το 2006.

Είναι ένα καθιερωμένο επιστημονικό περιοδικό για αισθητικούς.

Το ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ έχει πιστούς αναγνώστες και πρωταγωνιστεί σαν μέρος της βιβλιογραφίας, στον κλάδο μας, διότι όταν ξεκίνησε την έκδοσή του, δεν υπήρχε βιβλιογραφία. Δημιουργήθηκε από το περιοδικό μας και κάποια άτομα που δούλεψαν γι’ αυτό. Ακόμα και σήμερα δημοσιεύει πρότυπα άρθρα για πρώτη φορά, φιλοξενεί σπουδαίους επιστήμονες, δίνει βήμα σε όλους όσους έχουν να πουν κάτι σημαντικό. Συνεργάζεται με εταιρείες που εδώ και πολλά χρόνια το εμπιστεύονται και διαφημίζονται σε αυτό.

Αυτούς τους συνεργάτες ιδιαίτερα ευχαριστούμε, αφού αυτοί στηρίζουν οικονομικά την έκδοση. Εκτός από τα επιστημονικά άρθρα, υπάρχει η ενημέρωση για τα γεγονότα, αλλά και αυτά που πρόκειται να συμβούν στο χώρο μας, όπως συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις και άλλα. Είναι χορηγός επικοινωνίας για πολλές μη κερδοσκοπικές και κοινωφελούς σημασίας οργανώσεις. Είναι γεμάτο γνώσεις, ειδήσεις, χρώματα, ομορφιά, αισθητική.

Είναι το αγαπητό σε όλους ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ.

BABOR ASK FOR MORE

ACOS PREMIUM BEAUTY BRANDS

PB SERUM

COSMETICUM NUTRICOSMETICS

DERMALOGICA PROFESSIONAL-GRADE SKIN CARE BY THE INTERNATIONAL DERMAL INSTITUTE

ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΛΕΪΖΕΡ (LASER) ΑΠΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Ποιος πραγματικά είναι ο ειδικός για ολοκληρωμένη και ασφαλή αποτρίχωση;

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ με θέμα: "Χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης λέϊζερ (laser)"

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΕΙ ή πτυχίου ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Σημαντική σημείωση

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας έχει πληροφοριακό σκοπό και απευθύνεται σε επαγγελματίες αισθητικούς. Τίποτα από τα αναγραφόμενα δεν αποτελεί διάγνωση ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας και δεν υποκαθιστά τις οδηγίες γιατρών σε οποιοδήποτε θέμα. Οι πάσχοντες από οποιαδήποτε νόσο, όσοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή οποιουδήποτε τύπου ή όσοι εμφανίζουν ενδείξεις νόσου ή έχουν ιστορικό νόσου, πριν τη χρήση οποιουδήποτε σκευάσματος ή την εφαρμογή οποιασδήποτε πρακτικής, θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους. Η χρήση βοτάνων πρέπει να γίνεται με σύνεση και στη σωστή για τον κάθε οργανισμό δοσολογία. Οι απόψεις που διατυπώνονται, είναι οι γνώμες επαγγελματιών που δεν έχουν σκοπό να παροτρύνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αλλά να πληροφορήσουν ως προς τις καλές πρακτικές, όπως οι επαγγελματίες τις αντιλαμβάνονται και τις εφαρμόζουν. 

Σας προτρέπουμε να ακολουθείτε πάντοτε τις οδηγίες γιατρών και να απευθύνεστε στους επαγγελματίες εμπιστοσύνης σας.

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ PREMIUM ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ - ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Goumas Beauty Med Γιάννης Γκούμας

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

 

comfort zone cosmetics
PB Serum ενζυμα προσώπου - ένζυμα σώματος
dermalogica

 

PHYTS NATURAL COSMETICS

 

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Goumas Beauty Med Γιάννης ΓκούμαςChrysallis  Proderma  καλλυντικά και μηχανήματα αισθητικής

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

SUIT εξατομικευμένα καλλυντικά
Environ καλλυντικά PB Serum ενζυμα προσώπου - ένζυμα σώματος
dermalogica

 

 

 

PHYTS NATURAL COSMETICS NEODERMA

 

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ