EDITORIAL

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 - 3 - 2023

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

2023 σήμερα, μέσα σε βαθύ πένθος για τον τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που είχε αποτέλεσμα τον άδικο χαμό τόσων νέων παιδιών από κυβερνητικό χέρι, υπενθυμίζουμε το αυτονόητο. Τον καθημερινό και διαρκή αγώνα μας για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, στην προσπάθεια να ξεπεράσουν την πολυκρίση του συστήματος που δημιούργησαν, έδωσαν φτώχεια, καταστολή, ρατσισμό και σεξισμό. Οι τελευταίες κυβερνήσεις διέλυσαν κάθε κοινωνική δομή, εξαφάνισαν τη μεσαία τάξη, έριξαν το κόστος της αναπαραγωγής στην πλάτη της φτωχής πλέον οικογένειας και κυρίως της γυναίκας. Διέλυσαν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα γηροκομεία. Δουλειές δεν υπάρχουν, κι αν υπάρχουν οι μισθοί είναι τέτοιοι, που δεν μπορούμε πλέον να ζήσουμε από αυτούς. Τα μαγαζιά κλείνουν, οι έμποροι κι επαγγελματίες οδηγούνται σε απόγνωση. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πολλές φορές, αναγκάζονται σε μαύρη ή κακοπληρωμένη εργασία, χωρίς ωράριο και συχνό πλέον φαινόμενο, στους εκβιασμούς των εργοδοτών.

Οι γυναίκες στην Ελλάδα σήμερα, θα έπρεπε ν’ αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε, αυξήσεις στους μισθούς, για να μπορούμε να ζήσουμε; Γιατί δεν είναι δεδομένο!!!
Θα έπρεπε να διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθολογική ισότητα, στην πράξη; Γιατί δεν είναι δεδομένο!!!
θα έπρεπε να διεκδικούμε, να έχουμε την κυριότητα και τον έλεγχο του σώματος μας; Γιατί δεν είναι δεδομένο!!!
Για ποια χώρα μιλάμε; Την Ελλάδα;;; Ντρέπομαι πραγματικά γι αυτήν την πραγματικότητα.
Για ποιόν αιώνα μιλάμε; Τον 21ο; Ντρέπομαι ειλικρινά για ό,τι συμβαίνει.

Πώς τα χάσαμε όλ’ αυτά; Αυτά που θα έπρεπε να είναι δεδομένα σε κάθε κοινωνία, σε κάθε κράτος αυτού του πλανήτη.
Πότε επιτέλους θα παρθούν σοβαρά μέτρα, ώστε να σταματήσουν οι βιασμοί και οι γυναικοκτονίες; Πότε περιμένουμε να γίνουν δομές φιλοξενίας για τις κατατρεγμένες γυναίκες;
Για ποια χώρα μιλάμε; Για ποιόν αιώνα; Ζητάμε οι γυναίκες τ’ αυτονόητα.
Αν δεν υπάρξει πραγματική ισότητα, αν δεν σταματήσει η κάθε μορφή καταπίεσης, διακρίσεων και σεξιστικής βίας, η κοινωνία μας δεν πρόκειται να προοδεύσει σε κανένα επίπεδο. Θα βρισκόμαστε στο μεσαίωνα.

Κάποιοι, δεν κατάλαβαν τίποτα. Σα να μη συνέβη τίποτα. Τόχουμε στον κλάδο μας. Την αδιαφορία και τον εαυτουλισμό. Να πιστεύουμε ότι είμαστε στο κέντρο εμείς. Ότι μόνο εμείς υπάρχουμε.
Σοβαροί άνθρωποι, σοβαρές εταιρίες

Λένα Τσικούρη

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 07:25
Λένα Τσικούρη, αισθητικός - κέντρο Αισθητικής και Διαιτολογίας NEFER

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 Το 1978 μπήκε στη σχολή Αισθητικής στα ΚΑΤΕΕ Αθήνας, με υποτροφία (3η σε σειρά εισαγωγής). Το 1981 απεφοίτησε, και το 1982 άνοιξε το εργαστήριο αισθητικής FIGURA. Το 1981 ιδρύθηκε ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος, και πρώτη πρόεδρος. Το 1987 εκδόθηκε το περιοδικό ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ, του οποίου υπήρξε εκδότρια και αρχισυντάκτρια, μέχρι το 2008, οπότε έγινε ηλεκτρονικό. Το 1998, ο ΠΣΑΑΕ ενώθηκε με τον ΣΕΠΑΕ (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας), στον οποίο υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενική γραμματέας μέχρι το 2008. Το 2014, εξελέγη αντιπρόεδρος στον ΣΕΠΑΕ. Το 2017 μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο επαγγελματικό χώρο, υψηλών προδιαγραφών, στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης 429, με νέα ονομασία ΝΕΦΕΡ και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με επιπλέον διαιτολογικές υπηρεσίες. Έχει οργανώσει περί τα δέκα κλαδικά συνέδρια, πολλά σεμινάρια και έχει παρακολουθήσει αδιάλειπτα, σχεδόν όλα τα σεμινάρια, συνέδρια, εργαστήρια, που έχουν εκπονηθεί, από το 1978 έως σήμερα. Το 2017 εξελέγη πρόεδρος στην ΟΣΕΔΑΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας)

https://www.nefer.gr/
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΕΥΖΗΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

♡ + ♥

Όλοι υπάρχουμε λόγω της καλοσύνης κάποιων. 

be kind do good

MISS UNIVERSE 2022

71st MISS UNIVERSE CROWNING MOMENT! Miss Universe 2022

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΜΑΖΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ STOP AGE TECHNOLOGY

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ELITE RESOLUTION FACE LAB ΑΠΟ ΤΗΝ OVERLINE ΚΑΙ ΤΗ GOUMAS BEAUTYMED – ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

Εξατομικευμένη διάγνωση για τις ανάγκες του κάθε προσώπου ξεχωριστά με:

ειδική κάμερα διάγνωσης, microdermabrasion (μικροδερμοαπόξεση), fractional rf, υπέρηχος, χρωμομάσκα με soft laser κ.λ.π στη διάθεση της/του αισθητικού να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε μια συνεδρία μαζί!

Μάθετε περισσότερα

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ STOP AGE ΣΤΗ GOUMAS BEAUTYMED

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (καταχωρίσεις 2010 - 2023)

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Το ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ είναι ένα online επιστημονικό περιοδικό αισθητικής. Ξεκίνησε ως έντυπο τριμηνιαίο περιοδικό για πρώτη φορά το 1987 μέχρι το 2006.

Είναι ένα καθιερωμένο επιστημονικό περιοδικό για αισθητικούς.

Το ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ έχει πιστούς αναγνώστες και πρωταγωνιστεί σαν μέρος της βιβλιογραφίας, στον κλάδο μας, διότι όταν ξεκίνησε την έκδοσή του, δεν υπήρχε βιβλιογραφία. Δημιουργήθηκε από το περιοδικό μας και κάποια άτομα που δούλεψαν γι’ αυτό. Ακόμα και σήμερα δημοσιεύει πρότυπα άρθρα για πρώτη φορά, φιλοξενεί σπουδαίους επιστήμονες, δίνει βήμα σε όλους όσους έχουν να πουν κάτι σημαντικό. Συνεργάζεται με εταιρείες που εδώ και πολλά χρόνια το εμπιστεύονται και διαφημίζονται σε αυτό.

Αυτούς τους συνεργάτες ιδιαίτερα ευχαριστούμε, αφού αυτοί στηρίζουν οικονομικά την έκδοση. Εκτός από τα επιστημονικά άρθρα, υπάρχει η ενημέρωση για τα γεγονότα, αλλά και αυτά που πρόκειται να συμβούν στο χώρο μας, όπως συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις και άλλα. Είναι χορηγός επικοινωνίας για πολλές μη κερδοσκοπικές και κοινωφελούς σημασίας οργανώσεις. Είναι γεμάτο γνώσεις, ειδήσεις, χρώματα, ομορφιά, αισθητική.

Είναι το αγαπητό σε όλους ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ.

BABOR ASK FOR MORE - η ιστοσελίδα της BABOR

ACOS PREMIUM BEAUTY BRANDS - [ comfort zone ] - BABOR

PB SERUM - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΖΥΜΑ youtube

COSMETICUM NUTRICOSMETICS

ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΛΕΪΖΕΡ (LASER) ΑΠΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Ποιος πραγματικά είναι ο ειδικός για ολοκληρωμένη και ασφαλή αποτρίχωση;

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ με θέμα: "Χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης λέϊζερ (laser)"

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΕΙ ή πτυχίου ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Σημαντική σημείωση

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας έχει πληροφοριακό σκοπό και απευθύνεται σε επαγγελματίες αισθητικούς. Τίποτα από τα αναγραφόμενα δεν αποτελεί διάγνωση ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας και δεν υποκαθιστά τις οδηγίες γιατρών σε οποιοδήποτε θέμα. Οι πάσχοντες από οποιαδήποτε νόσο, όσοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή οποιουδήποτε τύπου ή όσοι εμφανίζουν ενδείξεις νόσου ή έχουν ιστορικό νόσου, πριν τη χρήση οποιουδήποτε σκευάσματος ή την εφαρμογή οποιασδήποτε πρακτικής, θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους. Η χρήση βοτάνων πρέπει να γίνεται με σύνεση και στη σωστή για τον κάθε οργανισμό δοσολογία. Οι απόψεις που διατυπώνονται, είναι οι γνώμες επαγγελματιών που δεν έχουν σκοπό να παροτρύνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αλλά να πληροφορήσουν ως προς τις καλές πρακτικές, όπως οι επαγγελματίες τις αντιλαμβάνονται και τις εφαρμόζουν. 

Σας προτρέπουμε να ακολουθείτε πάντοτε τις οδηγίες γιατρών και να απευθύνεστε στους επαγγελματίες εμπιστοσύνης σας.

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ PREMIUM ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ - ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Goumas Beauty Med Γιάννης Γκούμας

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

 

comfort zone cosmetics
PB Serum ενζυμα προσώπου - ένζυμα σώματος

 

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ +
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ +
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Goumas Beauty Med Γιάννης ΓκούμαςChrysallis  Proderma  καλλυντικά και μηχανήματα αισθητικής

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ +
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

SUIT εξατομικευμένα καλλυντικά
Environ καλλυντικά PB Serum καλλυντικά ένζυμα προσώπου - καλλυντικά ένζυμα σώματος
dermalogica

 

 

 

CLEAN BEAUTY

CLEAN σε: χωρίς parabens, χωρίς αρώματα. δερματολογικά ελεγμένα, δεν έχουν γίνει δοκιμές σε ζώα

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ