Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 15:01

Δ.Ε.Κ.Α. σημαίνει Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Αισθητικής

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις δύσκολες εποχές, που διανύουμε, με την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και κοινωνική κρίση αξιών, οι αισθητικοί επιλέγουν, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, και κυρίως το άγγιγμα, σε ομάδες ανθρώπων, που βρίσκονται στο περιθώριο της ζωής. 

Η καταπληκτική συγκυρία, είναι οτι, αυτή η ανθρώπινη προσφορά της ομάδας του ΔΕΚΑ, συμπίπτει με την επιστημονική ανάγκη, μιας κλινικής μελέτης, που έχει ανάγκη και η επιστημονική κοινότητα.

Έτσι απο τις αρχές του 2015, η ομάδα του ΔΕΚΑ, ενώ φροντίζει τους διαμένοντες στο Δρομοκαίτειο Θεραπευτήριο, κάθε βδομάδα, παράλληλα μετριέται απο την επιστημονική ομάδα του Ιδρύματος, "πόσο επηρεάζει η αισθητική φροντίδα τους ψυχικά ασθενείς".

Στο τέλος του 2016, θα έχουμε το αποτέλεσμα της μελέτης, το οποίο θα είναι ανακοινώσιμο στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στον τύπο.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας, αλλά και γιατί η Ελλάδα της κρίσης πρωτοπορεί, για ακόμα μία φορά, σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς την μέτρηση αυτή. Και ολα αυτά χάρη  στο έργο του ΔΕΚΑ. 

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Το δίκτυο έχει δράση πάνω από 30 χρόνια στον εθελοντισμό, σε ψυχιατρεία και γηροκομεία.

Η ΕΡΕΥΝΑ

Εδώ και ένα χρόνο είναι στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στην Αθήνα. Αυτή τη φορά γίνεται έρευνα με θέμα «Πόσο επηρεάζει η αισθητική τους ψυχικά ασθενείς».

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι θετικά. 

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ

 ή

ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Ή

ΠΩΣ Η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΒΑΚΤΗΡΙΑ

Θα μπορούσα, να είμαι, για πολλά θέματα, που αφορούν τη δουλειά μου, περήφανη, μα το σημαντικότερο όλων, είναι ότι μεσ΄ απ΄ αυτήν, μπορώ να προσφέρω στους συνανθρώπους μου, εθελοντικά τη δουλειά μου. 

Η εμπειρία, είναι μοναδική και άκρως συγκινητική. Δεν περιγράφεται με λόγια, ούτε μπαίνει εύκολα σε μια κόλα χαρτί. Είναι κάτι που δεν θέλω να το συζητώ, όχι γιατί δεν έχω να πώ πράγματα. Αλλά είναι κάτι δικό μου, όμορφο, πλούσιο, που με γεμίζει και δεν περιγράφεται. Είναι και οι σκέψεις….. Τι μπορώ να κάνω εγώ γι΄αυτήν την κατάσταση…. Πόσο μια κλωστή χωρίζει τον δικό μου κόσμο από τον δικό τους… Πόσο εύκολα ή δύσκολα θα μπορούσα εγώ να είμαι στη θέση τους…Πόσοι από αυτούς που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτούς…. Πόσο η μοίρα ή ποιες  άλλες καταστασεις, τους έριξε στο στόμα του λύκου…..Το ψυχιατρείο μάλλον είναι το στόμα του λύκου….. Πόσοι από αυτούς θα μπορούσαν να έχουν ξεφύγει…. Η ζωή σε κάποιους χαμογελάει και σε άλλους δείχνει το σκληρό της πρόσωπο………. Και πολλές πολλές σκέψεις, που τις μοιράζομαι, εδώ και ένα χρόνο με την υπόλοιπη ομάδα μου, συναδέλφους μου, μόνο με τα μάτια. Κοιταζόμαστε και καταλαβαινόμαστε. Δεν χρειάζεται να πούμε κουβέντα. Και να δείτε πως ριχνόμαστε στη δουλειά. Μασάζ κάνουμε, αποτρίχωση κάνουμε, μακιγιάζ κάνουμε. Οι περισσότεροι πελάτες είναι άντρες. Πολλοί από αυτούς είναι μεγάλης ηλικίας. Μας περιμένουν κάθε Τρίτη. Στα μάτια τους είναι ζωγραφισμένη η αγωνία, αν θα έρθουμε. Είμαστε οι άνθρωποί τους. Τους κουβαλάμε «τον έξω κόσμο». Τους θυμίζουμε  το υγιές τους κομμάτι. Τους δίνουμε πολλή αγάπη, πολλή περιποίηση. Και αυτοί μας δίνουν ευχές και ευγνωμοσύνη με όποιο τρόπο, τον δικό τους τρόπο. Είμαστε μια απίθανη και δυνατή ομάδα. Αυτό που κάνουμε είναι ένα μεγαλειώδες έργο. 

Να πως η αισθητική, που κάποιες φορές κατηγορείται, ότι είναι ένα επάγγελμα που τρέφεται και τρέφει την ματαιοδοξία της γυναίκας, μπορεί να γίνει βακτηρία (μπαστούνι) και να βοηθά τους ψυχικά ασθενείς συνανθρώπους μας προς την θεραπεία τους.

Να γιατί εμείς οι αισθητικοί, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το επάγγελμά μας.

Να πως η Αισθητική, εκτός από το ματαιόδοξο που πολλοί της προσάπτουν, έχει και το άλλο πρόσωπο, αυτό της προσφοράς.

ΛΕΝΑ ΤΣΙΚΟΥΡΗ

Εθελόντρια αισθητικός του Δ.Ε.Κ.Α.

Αισθητική σήμερα

Άρθρα για την αισθητική, τους επαγγελματίες αισθητικούς, αλλά και όποιον ενδιαφέρεται για τα επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης, τα μηχανήματα αισθητικής, τις πρακτικές και τα επαγγελματικά καλλυντικά, που οι επαγγελματίες αισθητικοί προτιμούν.

 

♡ + ♥

Όλοι υπάρχουμε λόγω της καλοσύνης κάποιων. 

be kind do good

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ STOP AGE ELITE RESOLUTION FACE LAB - 46η COSMOESTETICA ΚΥΡΙΑΚΗ 5/2 STAND 22

Η εταιρεία ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ – GOUMAS BEAUTYMED σας προσκαλεί στα πλαίσια της 46ης COSMOESTETICA
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/2 στις 13:45, STAND No 22
, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Θα γίνει παρουσίαση του νέου μηχανήματος αντιγήρανσης ELITE RESOLUTION FACE LAB
που είναι το πρώτο μηχάνημα που προσφέρει διάγνωση και θεραπείες προσώπου σε μια συσκευή.

MISS UNIVERSE 2022

71st MISS UNIVERSE CROWNING MOMENT! Miss Universe 2022

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΜΑΖΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ STOP AGE TECHNOLOGY

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ELITE RESOLUTION FACE LAB ΑΠΟ ΤΗΝ OVERLINE ΚΑΙ ΤΗ GOUMAS BEAUTYMED – ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

Εξατομικευμένη διάγνωση για τις ανάγκες του κάθε προσώπου ξεχωριστά με:

ειδική κάμερα διάγνωσης, microdermabrasion (μικροδερμοαπόξεση), fractional rf, υπέρηχος, χρωμομάσκα με soft laser κ.λ.π στη διάθεση της/του αισθητικού να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε μια συνεδρία μαζί!

Μάθετε περισσότερα

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ STOP AGE ΣΤΗ GOUMAS BEAUTYMED

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (πρόσφατες καταχωρίσεις 2022)

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Το ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ είναι ένα online επιστημονικό περιοδικό αισθητικής. Ξεκίνησε ως έντυπο τριμηνιαίο περιοδικό για πρώτη φορά το 1987 μέχρι το 2006.

Είναι ένα καθιερωμένο επιστημονικό περιοδικό για αισθητικούς.

Το ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ έχει πιστούς αναγνώστες και πρωταγωνιστεί σαν μέρος της βιβλιογραφίας, στον κλάδο μας, διότι όταν ξεκίνησε την έκδοσή του, δεν υπήρχε βιβλιογραφία. Δημιουργήθηκε από το περιοδικό μας και κάποια άτομα που δούλεψαν γι’ αυτό. Ακόμα και σήμερα δημοσιεύει πρότυπα άρθρα για πρώτη φορά, φιλοξενεί σπουδαίους επιστήμονες, δίνει βήμα σε όλους όσους έχουν να πουν κάτι σημαντικό. Συνεργάζεται με εταιρείες που εδώ και πολλά χρόνια το εμπιστεύονται και διαφημίζονται σε αυτό.

Αυτούς τους συνεργάτες ιδιαίτερα ευχαριστούμε, αφού αυτοί στηρίζουν οικονομικά την έκδοση. Εκτός από τα επιστημονικά άρθρα, υπάρχει η ενημέρωση για τα γεγονότα, αλλά και αυτά που πρόκειται να συμβούν στο χώρο μας, όπως συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις και άλλα. Είναι χορηγός επικοινωνίας για πολλές μη κερδοσκοπικές και κοινωφελούς σημασίας οργανώσεις. Είναι γεμάτο γνώσεις, ειδήσεις, χρώματα, ομορφιά, αισθητική.

Είναι το αγαπητό σε όλους ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ.

BABOR ASK FOR MORE

ACOS PREMIUM BEAUTY BRANDS

PB SERUM

COSMETICUM NUTRICOSMETICS

ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΛΕΪΖΕΡ (LASER) ΑΠΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Ποιος πραγματικά είναι ο ειδικός για ολοκληρωμένη και ασφαλή αποτρίχωση;

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ με θέμα: "Χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης λέϊζερ (laser)"

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΕΙ ή πτυχίου ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Σημαντική σημείωση

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας έχει πληροφοριακό σκοπό και απευθύνεται σε επαγγελματίες αισθητικούς. Τίποτα από τα αναγραφόμενα δεν αποτελεί διάγνωση ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας και δεν υποκαθιστά τις οδηγίες γιατρών σε οποιοδήποτε θέμα. Οι πάσχοντες από οποιαδήποτε νόσο, όσοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή οποιουδήποτε τύπου ή όσοι εμφανίζουν ενδείξεις νόσου ή έχουν ιστορικό νόσου, πριν τη χρήση οποιουδήποτε σκευάσματος ή την εφαρμογή οποιασδήποτε πρακτικής, θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους. Η χρήση βοτάνων πρέπει να γίνεται με σύνεση και στη σωστή για τον κάθε οργανισμό δοσολογία. Οι απόψεις που διατυπώνονται, είναι οι γνώμες επαγγελματιών που δεν έχουν σκοπό να παροτρύνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αλλά να πληροφορήσουν ως προς τις καλές πρακτικές, όπως οι επαγγελματίες τις αντιλαμβάνονται και τις εφαρμόζουν. 

Σας προτρέπουμε να ακολουθείτε πάντοτε τις οδηγίες γιατρών και να απευθύνεστε στους επαγγελματίες εμπιστοσύνης σας.

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ PREMIUM ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ - ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Goumas Beauty Med Γιάννης Γκούμας

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

 

comfort zone cosmetics
PB Serum ενζυμα προσώπου - ένζυμα σώματος

 

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ +
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ +
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Goumas Beauty Med Γιάννης ΓκούμαςChrysallis  Proderma  καλλυντικά και μηχανήματα αισθητικής

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ +
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

SUIT εξατομικευμένα καλλυντικά
Environ καλλυντικά PB Serum καλλυντικά ένζυμα προσώπου - καλλυντικά ένζυμα σώματος
dermalogica

 

 

 

PHYTS NATURAL COSMETICS NEODERMA

 

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

 

CLEAN BEAUTY

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ