ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Σολωμού 31, Αθήνα 106 82
Πρόεδρος: Ιωάννα Μαρή
τηλέφωνο: 210 9629704, 6972 509156
email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

από την Ιωάννα Μαρή, επίτ. Σύμβουλο Επικρατείας,
Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής 

Στην αρχαία Ελλάδα οι νέοι δεν αφήνονταν στην τύχη τους για την άσκηση του πατρικού και μητρικού ρόλου. Από τις νεαρότερες ηλικίες δέχονταν μια ειδική παιδεία, στους ναούς των θεών, ξεχωριστά τα αγόρια από τα κορίτσια. Στους ναούς της Αφροδίτης, γινόταν από τις ιέρειες της θεάς, η μύηση: εκπαίδευση  των αγοριών στην τεκνογονία και τον πατρικό ρόλο, ενώ η  μύηση: εκπαίδευση  των κοριτσιών ήταν ανατεθειμένη από την εφηβική τους ηλικία στις ιέρειες της Βραυρωνίας Αρτέμιδος (βλ. εκθέματα του ομωνύμου Μουσείου στην Βραυρώνα).

Ιδιαίτερα σπουδαία ήταν η μύηση-εκπαίδευση των υπάνδρων γυναικών από τις ιέρειες της θεάς Δήμητρας κατά την μυητική εορτή των Θεσμοφορίων.

από την Ιωάννα Μαρή, επίτ. Σύμβουλο Επικρατείας,
Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής 

Πρόλογος

Ας γνωρίζουν πρώτα-πρώτα οι αναγνώστες και αναγνώστριές μας ότι αυτό που η σύγχρονη επιστήμη μόλις προσφάτως, τα τελευταία 50 χρόνια, έχει ανακαλύψει, την σημασία της προγεννητικής περιόδου της ζωής, δηλ. από την σύλληψη έως τη γέννηση, θεμελιώδους σπουδαιότητας για την υγεία, την κοινωνικότητα, την γενναιοφροσύνη, γενικά την ψυχική και την νοητική ανάπτυξη του ανθρώπου, οι Αρχαίοι Έλληνες, όπως θα δούμε στην συνέχεια, γνώριζαν εδώ και αιώνες. Γνώριζαν δηλαδή ότι για την πρόοδο της Πόλεως ήταν πρώτιστη ανάγκη να δοθεί γνώση και γονεϊκή αγωγή στην νεολαία, δεδομένου ότι οι νέοι ήταν οι γεννήτορες της κοινωνίας και η ποιότητα της μελλοντικής γενεάς εξαρτάτο από την δική τους εκπαίδευση και προετοιμασία.

«Αρχή Πολιτείας απάσης παίδων τροφή»! έλεγαν:

Ότι δηλαδή η Αρχή της οργάνωσης κάθε Πολιτείας είναι η ανατροφή των παιδιών.

Οι αιτίες της βίας που κατακλύζει τον κόσμο είναι βαθειά ριζωμένες στο υποσυνείδητο του ανθρώπου, από την ενδομήτρια ζωή του, μας αποκαλύπτουν σύγχρονοι επιστήμονες, (των ετών 1960 έως σήμερα)

Ιωάννα Μαρή, επίτ. Σύμβουλος Επικρατείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Δεν είναι καθόλου αλήθεια απορίας άξιο πώς οι … ανυποψίαστοι ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ιατροί, κοινωνιολόγοι … δεν έχουν καθόλου αντιληφθεί την αιτία της τόσο εκτεταμένης βίας, εκμετάλλευσης, εγκλημάτων από μικρούς και μεγάλους, προπαντός όμως στρεφομένων κατά γυναικών και μάλιστα και νεαρών κοριτσιών. Κι αυτό επειδή, αυτή η αιτία δεν είναι εύκολα διαγνώσιμη, αφού ανάγεται συνήθως σε ένα πολύ απομακρυσμένο παρελθόν κι αυτό, μας λένε οι ειδικοί, φθάνει ως την εμβρυϊκή ζωή του ανθρώπου

1. Σύλληψη με αγάπη: Ενωθείτε με τρυφερότητα, αγάπη, θαυμάζοντας τα χαρίσματα ο ένας του άλλου κι ευχηθείτε να έχετε ένα υπέροχο παιδάκι, με υγεία, σοφία και αγάπη! Αυτό και μόνο, με δύναμη ψυχής να σκέπτεσθε

2. Είσαι έγκυος; Στείλτε στο παιδί σας την χαρά και τον ενθουσιασμό σας ! Είσθε συνδημιουργοί της Νέας Ζωής !

Voilà la réponse d’un humaniste européen, à qui les femmes se plaignaient du comportement trop égoïste des hommes : Oui, je le sais, a-t-il dit, la plupart des hommes se conduisent comme des enfants égoïstes, trop personnels. Mais s’ils sont ainsi, c’est que les femmes n’ont pas su jouer leur rôle de mères. Lors des 9 mois de la gestation de leurs enfants, elles n’ont pas su les éduquer pendant ces premiers stades de leur vie, alors qu’elles les portaient et maintenant elles subissent les conséquences de cette mauvaise éducation.

Ioanna Mari, Conseillère d’Etat honoraire de Grèce
Présidente de l’OMAEP et de l’Association Hellénique d’Education Prénatale

La paix a été toujours le bien le plus désirable des nations et des individus. Mais malgré les traités de paix signés par les états, malgré les lois et les mesures administratives prises par les états, nous sommes encore loin de l’avoir atteint. A tout niveau et à l’heure actuelle la violence, l’agressivité, les crimes, la pollution de l’environnement continuent à se développer.
Pourquoi?

Written Statement présenté par l’O.M.A.E.P. sur les droits de l’enfant, le 25 Aout 2014


La session sur l’éducation faite par l’ECOSOC en Juillet 2011 à Genève, a relevé que l’éducation est le thème central pour l’avenir de l’humanité et qu’il fallait « améliorer les programmes scolaires, en introduisant une éthique, une éducation, afin de préparer les jeunes à la vie ».

♡ + ♥

Όλοι υπάρχουμε λόγω της καλοσύνης κάποιων. 

be kind do good

72nd MISS UNIVERSE - THE COMPETITION 2023

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ PREMIUM ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ - ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

PREMIUM ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Goumas Beauty Med Γιάννης Γκούμας

 

PREMIUM ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

 
DERMATUDE META THERAPY
 
 

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ STOP AGE ΣΤΗ GOUMAS BEAUTYMED

FREIHAUT THE ACTIVE - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΜΕ ΡΕΤΙΝΟΛΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ - ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α

MICRO DERMOBOOSTER™ by SOTHYS – ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΕΞΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΟΥΣΙ
Ζητείται αισθητικός με γνώσεις μασάζ, θεραπείες προσώπου / σώματος και αποτρίχωση με κερί, σε κέντρο ευεξίας στο Μαρούσι.

Ανακοινώθηκε: 29/8/2023

μάθετε περισσότερα

F SKIN

 

COSMETICUM NUTRICOSMETICS

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ +
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ +
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Goumas Beauty Med Γιάννης Γκούμας

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ +
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

 
 

 

 
 

 

dermalogica

 

CLEAN BEAUTY

CLEAN σε: ΧΩΡΙΣ PARABENS, ΧΩΡΙΣ ΑΡΩΜΑΤΑ. ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΖΩΑ

CLEAN σε: ΧΩΡΙΣ PARABENS, ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ, ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ, ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

ΕΥΕΞΙΑ SPA WELLNESS

HARMONY SPA MAROUSI ATHENS GREECE

INVOID MASSAGE & SPA PERISTERI ATHENS GREECE

AKTAION BEACH BOUTIQUE HOTEL AND SPA AGISTRI GREECE

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Η ιστοσελίδα ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ είναι η online εκδοχή του επιστημονικού περιοδικού αισθητικής ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ. Ξεκίνησε ως έντυπο τριμηνιαίο περιοδικό για πρώτη φορά το 1987 μέχρι το 2006. Είναι ένα καθιερωμένο επιστημονικό περιοδικό για αισθητικούς.

Το ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ είχε πιστούς αναγνώστες και πρωταγωνίστησε σαν μέρος της βιβλιογραφίας, στον κλάδο μας, διότι όταν ξεκίνησε την έκδοσή του, δεν υπήρχε βιβλιογραφία. Βιβιογραφία δημιουργήθηκε από το περιοδικό μας και κάποια άτομα που δούλεψαν γι’ αυτό.

Ακόμα και σήμερα, ηλεκτρονικά πλέον, δημοσιεύει πρότυπα άρθρα για πρώτη φορά, φιλοξενεί σπουδαίους επιστήμονες, δίνει βήμα σε όλους όσους έχουν να πουν κάτι σημαντικό. Συνεργάζεται με εταιρείες που εδώ και πολλά χρόνια το εμπιστεύονται.

Αυτούς τους συνεργάτες ιδιαίτερα ευχαριστούμε. Εκτός από τα επιστημονικά άρθρα, υπάρχει η ενημέρωση για τα γεγονότα, αλλά και αυτά που πρόκειται να συμβούν στο χώρο μας, όπως συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις και άλλα. Είναι χορηγός επικοινωνίας για πολλές μη κερδοσκοπικές και κοινωφελούς σημασίας οργανώσεις. Είναι γεμάτο γνώσεις, ειδήσεις, χρώματα, ομορφιά, αισθητική.

Είναι το αγαπητό σε όλους ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (καταχωρίσεις 2010 - 2023)

ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΛΕΪΖΕΡ (LASER) ΑΠΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Ποιος πραγματικά είναι ο ειδικός για ολοκληρωμένη και ασφαλή αποτρίχωση;

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ με θέμα: "Χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης λέϊζερ (laser)"

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΕΙ ή πτυχίου ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής

Σημαντική σημείωση

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας έχει πληροφοριακό σκοπό και απευθύνεται σε επαγγελματίες αισθητικούς. Τίποτα από τα αναγραφόμενα δεν αποτελεί διάγνωση ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας και δεν υποκαθιστά τις οδηγίες γιατρών σε οποιοδήποτε θέμα. Οι πάσχοντες από οποιαδήποτε νόσο, όσοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή οποιουδήποτε τύπου ή όσοι εμφανίζουν ενδείξεις νόσου ή έχουν ιστορικό νόσου, πριν τη χρήση οποιουδήποτε σκευάσματος ή την εφαρμογή οποιασδήποτε πρακτικής, θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους. Η χρήση βοτάνων πρέπει να γίνεται με σύνεση και στη σωστή για τον κάθε οργανισμό δοσολογία. Οι απόψεις που διατυπώνονται, είναι οι γνώμες επαγγελματιών που δεν έχουν σκοπό να παροτρύνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αλλά να πληροφορήσουν ως προς τις καλές πρακτικές, όπως οι επαγγελματίες τις αντιλαμβάνονται και τις εφαρμόζουν. 

Σας προτρέπουμε να ακολουθείτε πάντοτε τις οδηγίες γιατρών και να απευθύνεστε στους επαγγελματίες εμπιστοσύνης σας.

SPAD COSMETICS
KLAPP COSMETICS
DERMATUDE